用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 麗港城迦南幼兒園2010/11
樓主: BabyHilary
go

麗港城迦南幼兒園2010/11 [複製鏈接]

大家好,我前日收到通知,話上午班有位,問我要唔要,我梗係勁開心啦 !唔洗再為亞囝瞓晏覺呢個問題而煩惱喇 我今日都收到信叫我7/5註冊呀!

am class

Username           Kid's Name     Gender
babyhilary            Hilary             Girl
shirleypeter          熙熙               Boy
susannajeff                               Boy
waiwai-2008                             Girl
小謙仔朱媽               謙謙                   Boy

pm class

Username               Kid's Name    Gender
carmen1102008       家諾          Boy
venus_mama08                        Boy
姚鳶                                                     Boy
fakepig                                      Boy

係呀,真係好熱鬧呀,我仲漏左講,我帶亞囝返協康會playgroup,成班有六個小朋友,有三個都係將會讀迦南N1上午班呀

係呢, babyhiliary,我記得你之前都係好似我咁唔知揀迦南定靈糧架,係咪呀?點解你最後揀左呢間o既???

原帖由 BabyHilary 於 10-4-27 23:01 發表
welcome謙謙mama!
我地呢度越來越熱鬧啦!

其實當初都係兩間都收亞囝讀下午班架,我又係勁鍾意靈糧個校舍,但d老師好似OL多d囉:loveliness:
不過我自己大意,掛住寫信俾靈糧想轉上午班,但又唔記得確認靈糧下午班個位喎
原先諗住兩間都照俾留位費架,到最後睇下邊間可以轉到上午班囉!但而家無得揀喇,不過諗真d,我地兩公婆都係鍾意傳統一do既學校架:D
原帖由 BabyHilary 於 10-4-28 22:41 發表
我未去呢2間面試前就鍾意迦南,
因為課程活動教學中帶傳統, 有英普堂;
但去左靈糧面試就好鍾意個校舍,
唸住環境咁好, pn課程淺d冇咩英普都算啦!
點知最後靈糧收pm class, 迦南收am, 所以我揀迦南!
但唸返轉頭好彩靈糧 ...

venus_mama08,你是住將軍澳的嗎?那你可否介紹你找過的醫生給我呢?幾錢呀?
我住將中的,樓下都有私家醫生,但未問幾錢呢!你會否搭校車呀?
原帖由 venus_mama08 於 10-4-30 22:08 發表
This morning, i go to clinic in 1/f to take injection for my son and ask him any discount for writing the health assessment letter, he only give me $20 discount, too bad.....

Finally, i go to my frd' ...

BabyHiliary,我想o係將軍澳做番assessment呀?有否好介紹?唔好咁貴喎:D
原帖由 BabyHilary 於 10-4-29 09:37 發表
咁就好, 大家小朋友都讀到心儀幼兒園!
係呢, 妳會享邊道同小朋友做健康檢查? 幾多$?

嘻嘻!我就係謙謙媽喇!小謙仔遲左報到添!佢係紅組B呀!
原帖由 寶媽咪Jackie 於 10-7-3 23:10 發表
其實我都仲好猶疑8月返學搭唔搭校車架,
因為A組9-10am,咁早排23C驚長巃,
我又怕8月送慣佢返學,9月佢唔肯搭校車....
想佢早d適應校車...又怕一開始就要佢搭校車驚佢會驚...
好煩呀我!!!

我有個朋友謙嫌媽,之前佢都有 ...

呵呵呵 係呀 !
穎穎著起校服個look好得喎
多謝你今日包糖呀,真係可以鎮定到小謙仔一陣,但到埋位影時係咁郁身郁世,影左幾張,得左o個張都好似係"咩左"架  
原帖由 寶媽咪Jackie 於 10-7-23 00:32 發表
謙謙媽你終於返黎啦~hahaha

Hiliary mama,
係呀,小謙仔同Hiliary同班呀,希望亞囝唔好欺負同學仔啦
其實我今日都見到你呀!不過唔係咁好意思同你傾下計,你個囡囡著起校服裙好cute呀!校服裙個款真係幾靚,好過男仔校服好多呀,我老公話亞囝著起怪怪喎     ,正衰佬!:;pppp:
原帖由 BabyHilary 於 10-7-23 20:56 發表
謙謙媽,

謙謙同hilary都係紅組b呀!
‹ 上一主題|下一主題