用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 interview
go

劍鳴 interview [複製鏈接]

請問課程如何呢?
是否有家課, 寫字深嗎? 是否上小學也沒有問題? 語文能力又如何?

當年,你咪要交了學費, 放棄了, 而讀劍嗚. 似乎你對呢間學校好有信心喎.

原帖由 marcuscyrus 於 11-11-6 09:32 發表

其實都睇小朋友/家長反應
我大兒當年去KM面試,全程好投入,我覺得佢見得最好就是KM,而亦是唯一一間佢面完試都唔想走的,雖然只獲後補位,但最後等到了,另外,雖然冇問家長,但應該係有份問卷要填?o個份野就已經睇到家長的理念及 ...

當日老師in 阿女, 我只係坐埋一邊, 咩都無做過, 佢點俾我分呀?

原帖由 manmanchubb 於 11-11-7 03:04 發表
今年skip 了group in,
而in既內容的確很淺,但更淺的都遇過,
但我認為過程中老師係認真細心去觀察小朋友行徑,
話雖無問家長問題,
但老師可從面見中家長既應對,加埋問卷當中都可知家長背後以乜方式培育小朋友,家庭教 ...

講真  SC/KV/KM, 最想KM 有offer 俾我, 依家一間都未有係手. 如知道有offer, 我就會in 少d, 只係in 埋d 有小學的.

原帖由 fishingcat 於 11-11-6 13:31 發表
昨日流程很暢順,塲外攤位佈置已顯得心思;  各方面校方已做到盡善盡美。
但問乜問題先符合家長心意真係無準則,淺又唔得,深又唔好,點解無人用英文普通話問?有N仔咪收好少? D老師又如何怎樣,收生標準係點?之後又話露天地方不足, ...
‹ 上一主題|下一主題