用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會梁鉅鏐小學 2011小一報到區
go

2011小一報到區 [複製鏈接]

我都係選第二志願,但抽唔中...
叩門今日先收到通知收我囡囡...開心!

原帖由 ballbeef 於 11-7-5 12:02 發表
hihi

我囝囝升k3,9月要揀學校,我想問得15分,第1round入到梁小機會大唔大?

Thanks!

一定有機會, 好過15分去一呂做炮灰......

原帖由 CherylMammy 於 11-7-5 13:29 發表

Hi Irxsam,

請問你係幾時interview架?

6月1x日, 最記得係個日好大雨... in 完淋到濕晒...

原帖由 keropi_lai 於 11-7-5 14:31 發表

我記得我是12號IN, 22號知收我的, CONGRATS^_^可以一齊做同學仔了, 你原本派了去邊呀?

田小呀....多多指教...

原帖由 CherylMammy 於 11-7-8 15:15 發表

Irxsam你好,
請問你是否收到電話通知話收左你,然後去田小取回註冊證,再去梁小註冊呀? 無任何文件或email confirm?

係啊, 冇乜特別...

回覆 32# 261026 的文章

15分第一輪一定入唔到沙呂。
根據今年經驗,大抽獎第一放一呂或沙呂,梁小第二,隨機號碼一唔好,分分鐘去到第六或以後!
若真係想博下兩間呂小,但又想穩陣入梁小可以咁填。
甲部
一 沙呂或一呂
二 沙呂或一呂
乙部
一 梁小
二 沙呂或一呂

其實抽獎入沙呂或一呂,個號碼一定要好前,尤其一呂,得四十幾個抽獎位,所以你號碼好,甲部個幾個位已經入了。真係無謂為個幾十個位博!穩陣入了梁小,再憑二,三志願叩兩間呂小好過!

原帖由 fa_fa 於 11-7-15 23:38 發表

如果你係想入一呂, 哩個方法係唔得,
因為你冇將一呂放三個部分第一位,
連面試都冇機會, 沙呂我就唔知,
因為到時有二佰多份三個一都只得1/5-6有得IN ...

沙呂肯定唔係, 但一呂係咪真係要三個部分都要第一位......
唔知...

面試個日幾佰人不在講...有D 係跨區來叩, 咁點樣三部都放第一呢...據聞, 三個部分第一只係有得比較早in....所以, 好懷疑係咪真係三個部分要第一先有得in law....
我係三部份都放一呂係第一, 但換來的只是小朋友獨自in 幾分鐘...D 問題不像沙呂, 唔係中英數等學術性的問題...可以講係IQ 題...事後回想, 這博法代價實在太大了...

我選這小學就係想佢加兩錢用緊...暫時都好滿意, 學生都好純樸...
‹ 上一主題|下一主題