用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Anfield vs Yew Chung
樓主: bb8886
go

Anfield vs Yew Chung [複製鏈接]

Any commands on which school is better.

3    0    0    0

回覆:Anfield vs Yew Chung

Why?

If we are not considering Primary school, then which one is better?

回覆:clara1477 的帖子

唔係掛?!冇家長反映問題咩?
我就係好矛盾!好想小朋友中英三文兩語都好,但大部份國際學校都偏重英文. 如果兼顧中文,就好似你講嘅,校內本地人太多,變成英文口音唔純正.
好煩惱

俾了這麼多錢學費,爲什麼要無奈接受?

引用:我上年到耀忠interview.+對呢間學校嘅image

原帖由 radish 於 13-05-23 發表
我上年到耀忠interview. 對呢間學校嘅image好差,首先面試嗰日,我只係早到咗十五分鐘(我相信好多人面試都 ...
That's very rude and bad! If I was you I would make a formal complain! Who cares whether they would accept my child or not!
I would just make a complain and leave!

After all your kindly comments, I may choose to stay with Anfield. As least my kid is feeling happy going to school everyday!

My kid is going to K1 in August. How about yours?

其實每間學校總會有人滿意,有人不滿. 好視乎個人的觀點角度和自我感覺,當然每個人的要求同standard都不盡相同,所以對學校的評價都唔一樣.
對於未讀過該校的家長,當然希望聽多d在校家長的意見作為參考. 在現今呢個社會,我相信大家還是可以發表自己的言論,爭取自己希望得到的權益. 對於不同的聲音,我們都會聽取並自我解讀.
作為父母,大家都希望係自己能力範圍內俾小朋友提供最好的讀書環境. 所以,我的小孩係Anfield讀緊,仍在此詢問大家的意見.
討論下姐,不要太勞氣!

回覆:fanfanbb 的帖子

You are welcome! We are just sharing our views. Which campus is your child going to?

引用:呢個係咪歧視?點解菲律賓籍唔可以係+native

原帖由 flashingcat 於 13-05-27 發表
呢個係咪歧視?點解菲律賓籍唔可以係 native?  我可以同你講 LGV 嘅兩位菲律賓籍老師都係超好嘅老師!小朋友 ...
你講的是Teacher Nancy & Teacher Emma嗎?

‹ 上一主題|下一主題