用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 温馨提示:填選校表謹記用黑原子筆填
go

温馨提示:填選校表謹記用黑原子筆填   [複製鏈接]

温馨提示:填選校表謹記用黑原子筆填

祝大家一擊即中
   5    0    0    0

handh 發表於 18-4-21 14:57
噢!  請問如果用了藍色原子筆,會失效的嗎?

應該唔得的,問下老師可否再用黑筆寫多次係面?

ElEl 發表於 18-4-21 18:38
我用藍色填左同交左,老師冇話有問題,最緊要過到底啫

咁神奇!?? 可能老師都無留意, 其實<<統一派位家長須知>>第13頁, 21. 寫明的.

聞一多 發表於 18-4-21 20:18
佢寫家長請用黑色原子筆。。。

不是命令性如必須。。。

其實可能佢用電腦SCAN入DATA, 所以, 用黑筆會清晰D, 我係小心駛得萬年船既人, 所以, 為免閃失, 我一定乖乖聽話, 搏唔過, 一陣佢SCAN唔到, 估下估下就死. (唔理人手入定機入, 都係小心D好)

young8888 發表於 18-12-28 17:24
自行和統一表也要用黑筆填?那中學嘅form也要用黑色筆填?

佢指引係咁寫, 但都有D人用籃筆, 又過度喎, 其實估計係因為佢用電腦SCAN, 為清晰起見建議用黑色會SCAN得清楚D, 可能實在太多人錯, 唔REJECT得咁過.

那中學嘅form也要用黑色筆填>>>呢個籃色都無所謂, 不過, 都係睇返果間學校有無指定要求.

回覆樓主:

呢個其實係我舊年的post, 果時我係講緊選校表,即填30個志願的表格(俗稱大抽獎)要用黑筆填 。

不是現階段的自行表呀,自行表藍筆無問題呀!

mypineapple 發表於 19-1-2 17:20
朋友話最好由孩子自己填好啲,係咪真?

無必要,重要文件,最好唔好寫錯,除非小朋友字好靚,同一向謹慎,呢份野係教育局文件,小朋友填不會加分。  
‹ 上一主題|下一主題