用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! ...
樓主: 天藍
go

創價 2008-K1升K2家長, 我地過o黎繼續傾計啦! [複製鏈接]

原帖由 jovababy 於 09-12-3 02:00 發表
請問有冇人可以post基哥哥個website出嚟呀, 換左pc所以冇左record呀...please....

here it is, enjoy :)
http://hk.myblog.yahoo.com/sosingki2002/gallery

原帖由 AnitaHo 於 09-12-4 12:41 發表
哈哈哈...我女又係, 一見我開左facebook既happy farm & restaurant games, 佢就乍乍臨走過黎幫我收割, 拾垃圾...etc...  比佢激c ...

quote]原帖由 muichujamie 於 09-11-30 17:58 發表 http://forum.edu-kingdom. ...

AnitaHo & muichujamie,
好似好好玩咁ge?但我唔識搵呢d game from facebook wor,點架? 請告知,請見諒我是電腦白痴.

原帖由 muichujamie 於 09-12-4 15:08 發表
I've invited u to the happy farm.
Here's the link:
http://apps.facebook.com/happyfarmers/

Thanks ! 摸索下點玩.

大家記住明天(9/12 星期三)著冬季運動服,香港電視台拍攝呀.

原帖由 子霖 於 09-12-10 00:08 發表
歌詞應該係咁:

大力拍手 團員伴奏
用力跳起再手拖手
大步去走 彎腰擺柳
身體識擺動有節奏
拍拍手 未怕醜
輪住帶頭 又行又會走
全力嗌 嘈生晒
然後變陣 將身體擺擺
1234 5678
人獲勝 自然高興
全場贈 ...

Thank a lot, very clear!
巧研雖然識唱晒,但有d我真係聽唔清楚佢唱mud.
now very clear lar.
最尾仲有lar... lar ... lar ... la...
一二三,
東亞運動在香港,全城參與創佳績, yeah ~~~

原帖由 子霖 於 09-12-13 00:54 發表
我都係上網揾到ga咋

今日比我揾到, 原來仲有舞步ga~
http://www.youtube.com/watch?v=6hcuqTfK1D0&feature=related

亞仔仲跟住跳呀.

唔該晒!

巧研俾蚊or虫咬了10粒"lan"在臉上, 6粒在手指&手腕,好心疼呀 !!
頭先學校打黎問,話見到巧研咁嚇親~~"
唉!明天時裝展tim.
x'mas 點做花女wor

原帖由 Chickee 於 09-12-15 15:17 發表
巧研無事嗎? 真係鄧你心痛。希望快d好番啦?

乜明天有時裝展咩? soka 的? 唔係上星期已經表演左咩?唔通我搞錯?

thanks for all mama 関心! 希望巧研d 蚊lan快d退lar.
係於屋企俾野咬架,我都唔知係蚊呀or"失" or 蟻lor, during sleeping 咬架.
話俾人知果陣,人人以為我屋企好dirty tim          

至於時裝展,明顯係班班唔同時段玩lak,下低三係今日玩架.

原帖由 Chickee 於 09-12-16 11:05 發表
其實巧研會唔會係敏感呢? 今日有無好d呀?

我昨晚都問過阿仔, 佢都答我佢地已經玩左, 可能有d班有d小朋友仲未玩。佢地而家講野, 可信性高左好多。kekeke....

...

唔係敏感架,因為真係見到有個細小"口"於粒"蚊lan"度,應該係俾野咬.
而家d lan 開始變深紅instead of 之前的鮮紅.不過睇黎都有排先退晒.

原帖由 Chickee 於 09-12-16 11:06 發表
阿仔上星期話我知,佢地火警演習呀, 你地小朋友有無提過呀?

無wor,等我問吓阿女先.

all mama,
星期六 (19/12) 嘅識數(for 家長)學習,你地帶唔帶小朋友去?
我担心巧研要跟我去.
但學校通告講明唔好帶小朋友wor.

原帖由 cheuklokmom 於 09-12-15 12:57 發表
尋日卓樂都有提過巧研比蚊蚊咬到面仔好多粒"lan".  聽見到心痛死 ! 試下搽無比膏得吾得? 最緊要記得 remind 佢吾好抓塊面呀 !

cheuklokmom,
多謝関心!
都有試過搽無比膏,屋企大廈d婆婆又俾d荳蔻油佢搽,去到瑞士popo度買野,個sales送咗隻蚊膏佢搽,又送d防蚊沐浴露.我覺得隻蚊膏幾好wor.
e d相你睇就知幾慘lak.

原帖由 bbkiu 於 09-12-20 23:59 發表
我星期六好似見到你哋,你抱住囡囡,佢成塊面都係一嚿嚿,若果係虱咬,你可以用宝宝金水加水比佢沖涼佢就可以消腫去印!

bbkiu,
mud 野係popo金水呀,邊度有得買? pls adv !!thanks!

原帖由 天藍 於 09-12-31 10:31 發表
我個盆石竹無乜點高好矮and未有花蕾

我果盆石竹一枝獨秀,白色花,嫌不夠直.
因為去旅行, miss 咗"含苞待放"的情況,無影到相.

原帖由 jk923 於 09-12-29 16:32 發表
穎穎果盆都重係好瘦呀!但就分左支,去完旅行返到黎乾到訓低左添呀,好彩淋返水識得企返起身。mouth:" />

請教吓--點分枝架? 係咪要meet 葉佢先識分枝架 ?

原帖由 natalielin 於 09-12-29 01:01 發表
各位,

你地盆石竹點呀,洛遙個盆係爸爸同佢一齊淋水,而家出左3個花"林",一朵花開左係紅色架,爸爸仲換左盆,不過我話唔知可唔可以換盆同埋個盆好老土呀,最後爸爸都換左,佢話唔換太迫! ...

嘩,好野wor -- 有3個lum咁多!! 係咪要加肥料?指教吓

原帖由 天藍 於 09-12-31 10:32 發表
Happy New Year 2010

Happy New Year to everybody !!!

原帖由 Chickee 於 09-12-29 16:54 發表
我地盤石竹無起息, 仲黃晒tim, 而家攞左回婆婆家, 希望多d陽光佢會好d。

我想問係唔係要幫石竹做生長記錄, 點做呢?

我諗住喺d相旁邊寫d野,如今天葉子多了,今天葉子高了...
今天落花肥....

原帖由 天藍 於 10-1-11 12:08 發表
各位,

大家收到通告未? 3月6日學校舉行"親子同樂日",
我地一家三口都會參加, 但我見通告寫今次無旅遊
車接送, 我上網見有地圖, 大家可登入去睇下地點,
有乘車路線, 如下:-

http://www.ymca.org.hk/upload/ctr88/ta ...

Thanks a lot !

原帖由 jk923 於 10-1-13 14:51 發表
穎穎唔知係咪比阿哥傳染到,今朝102.x,同佢請假請到星期五。

天氣凍,真係好易冷親,小心保重 -- 大人同小朋友都要保重呀! 你地一早起身有無穿番件衫咁架? 阿媽教架,無咁易病wor. 小朋友仲要"初"吓個頭tim.

哥哥好番未呀? 希望妹妹快d好番lar.
‹ 上一主題|下一主題