用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請教第一次買學生票
go

請教第一次買學生票 [複製鏈接]

我仔都係YORK, 唔係成日有直航機, 亦未試過係倫敦轉機. 第一次買QATAR係多哈轉機, 第二次買EMIRATE係DUBAI轉機, 兩次都冇問題.
另外, 由MANCHESTSER機場行十幾分鐘就可以搭到火車去YORK, 所以唔會揀LEEDS BRADFORD機場, 雖然好似近啲, 但係由機場再搭車/火車要轉巴士, 好複雜. 除非落機搭的士或許有人接.

太好啦, fooky-hk & mkklau你地同校, 可以約埋一齊搭飛機去開學啦. 有陪咩都唔洗驚

回覆 HICHOWMUM 的帖子

HICHOWMUM, 想問下由YORK去MANCHESTER AIRPORT的士費幾錢?

我仔都係放完假都係要星期日返到學校, 佢唔會搭CX星期六直航, 佢都寧願轉機,可多留一晚係香港, 我可以見多佢一陣, 又唔洗安排去HOST FAMILY度. 初初我都驚佢唔識轉機, 但其實唔難, 佢地好易學識, 有電話KEEP住CONTACT就得.

嘩, 都幾貴喎! 車程幾耐?

都幾快喎, 快過搭火車, 不過太貴了
‹ 上一主題|下一主題