用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 hkama請指教:沙田循道衛理?還是丘佐榮?
樓主: chun媽
go

hkama請指教:沙田循道衛理?還是丘佐榮? [複製鏈接]

引用:Quote:chun媽+發表於+13-7-9+15:50+小兒是

原帖由 ohnono 於 13-07-09 發表
如果車程只是一小時,我一定選沙循,唔駛諗。丘佐榮今年有機會收多了band 2生。 ...
其實真的不是太明,乙部不是填本區only ? 剛去看板主的選校攻略,建議䀆填同區0r誇區同band 小學執雞,再填幾間Band-1中學,即乙部可填絝區?
另沙田區派位令人喜出望外!世事如棋局局新!第五志願聖母無帖,呢家循道都出埋

引用:Quote:cautionchan+發表於+13-7-9+18:31+其

原帖由 ohnono 於 13-07-09 發表
Oic ! 我仲以為任選!謝謝解釋

引用:仲有一個可能性係樓主仔仔屬band1,+但隨機

原帖由 khmama 於 13-07-09 發表
仲有一個可能性係樓主仔仔屬band1, 但隨機號碼差,丘佐榮第二入唔到,因為好多保守派以丘佐榮放第二包底, ...
甘沙循一至四都fill up 唔到就.....可能沙田B1太多位!又或者沙田填個D都好保守!不過我覺呢類case 估錯B多!樓主好好彩!

引用:Quote:khmama+發表於+13-7-10+19:26+相信樓

原帖由 redkoni 於 13-07-10 發表
很同意!咁嘅現象其實影響最慘的,應該是夾係中間,正正常常排填大抽獎的Band2生,有些Band2生的熱門保險學 ...
原來係甘解!真的獲益良多!

引用:Quote:littlelam88+發表於+13-7-10+23:24+

原帖由 chun媽 於 13-07-10 發表
都好難三言兩言解釋,hkmama有計算方法,你爬下文,就知道,我在EK都study左一年,尚未畢業,派位機制好多難完全 ...
唔緊要啦!板主都係分柝應該是你兒子的情況,冇意話佢係B2,總之去到自己心儀的就可以了!B1定2有乜所謂!

Jackieson  yes! 總之去到自己心儀的就可以了!  發表於 13-7-11 09:49

引用:Quote:原帖由+khmama+於+13-07-10+發表相信

原帖由 littlelam88 於 13-07-10 發表
唔好意思,我唔係幾明,沙循得兩個位比九龍城,即是沒有其他b1生選沙循?所以b2生隨機号碼前的就汁雞?:wah ...
甘樣解釋:九龍城網B1位多過B1生,DB1生都冇想過誇區,甘B2生一填米執雞!或者全部B1生好保守,填了B2A/B1c學校包底!甘米B2生入到B1學校!

‹ 上一主題|下一主題