用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下 ...
樓主: lovelyson115
go

派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下   [複製鏈接]

kittytse.ah 發表於 13-6-6 11:46
我都想學你一樣入2013-14xxx揮手區,但我囝囝冇咁好運, 成皇敗寇..
免傷和氣, 大家都係為子女做最後一分力,
講真, 我都唔係幾有好感, 收份表叫個校工收, 然後叫係丟入個紙皮相,

我明白, 九龍多數學校因為太多人叩門, 所以無辦法唔作出此舉, 但其實可以印定一D 回條,

俾校工派, 話幾多號無收通知=無行呀, 唔駛D 家長係甘等, 同埋一個電話來, 叫你兩日後去IN

事前無通知, 在職父母真的很難請假, 到現在為上, 我最欣賞新油天, 就算係校工收, 都好有

禮貌, 雖然佢收完都係丟紙皮相! 不過就算係丟紙皮相又點呀! 我地都係要為我們既子女去搵,

最唔鍾意就係聖瑪莉個位坐係更亭既校工, 係甘喝D 人, 有位姐姐想解釋呢家唔接受叩門, 唔收表, 佢連個

位姐姐都鬧埋, 見佢收口, 等D 人自己看, 話甘大隻字D 人點會看不到, 叫佢唔好多講, 我係到想, 使唔使甘

樣, 我雖然來叩門, 都係乞求既一種, 但都唔駛甘,  我老公話之前打去, 都係佢聽, 仲要CUT 佢線,

有時真係好嬲,不過無辦法。 呢家係我求人

回復 非虎媽媽 的帖子

看天由命啦!不過佢收到唔收,叫我地拎番走,臨走問多聲幾時收,佢聲都唔出,關上窞,只用手指指下下面貼告示位置呢家想起都好乞人憎

回覆:派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下

不過st rose , 兩油天什至我本區地區名校校工非常好相與!好有禮貌!唔會好像st Mary 的那個!佢真的好過份!不過我地都冇當場話佢,不過我走之後,回頭都仲見佢話梗另一家長!其實家長都好無辜,已經憂心,仲要甘,我過左去就冇乜野,不過覺得點解有甘既員工,唔通高高在上就無視人?可能佢真的只能在這個月作威作福!聖家都只是丟紙皮相,仲要冇開門,但個姐姐感覺好點,還會提醒我們怎放,有冇信封,仲話得既學校call ! 天同地之別!

回覆:派到34領島,而努力叩門中的家長,情況點呀??分享下

其實呢每間學校都有band one 學生!派到band one 中學,不過十五個又真是難易相服左D!total 15 人去了band one 中學ja!

‹ 上一主題|下一主題