用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 2010 升 K.3 大召集~~
樓主: 加而晴媽媽
go

2010 升 K.3 大召集~~ [複製鏈接]

我黎報到先 !!

原帖由 加而晴媽媽 於 10-8-12 22:18 發表
我個囡做晒LU~~ 家長日記住攞學習報告回校呀..

! 你交新油天 or舊油天 ? 我星期一都會去新油天交表呀! 你有幾多分呀? 有冇交埋profolio ?  

原帖由 bbkiu 於 10-9-24 23:38 發表
今日去咗油天交表,好多人,足足等咗個半鐘先可以走,其他媽咪有冇去交表呀?只得幾日交表,好記得!

我都係有20分, 今年競爭好激烈呀, 1st day 已有15x人交form, Anway, 希望大家都抽到啦!
另外,我報左英華, 播道, 禮賢 & 培道.  我都吾敢抱好大希望, 間間都係1千幾百人爭幾拾個位, 真係吾容易. 如果finally冇學校收,就疊埋心水玩 lucky draw, 好痛苦啊 !
你仔仔又報左幾多間呀 ?  你仔仔是上午班or 下午班 ? 我仔係第3組下午班 !

原帖由 bbkiu 於 10-9-26 22:43 發表
我係去新油天交表,我有20分,但見好多人交一份綠色表,唔知係咪兄姊在讀証明呢?你記得帶一個回郵信封連郵票,上面寫住址及小朋友的姓名,profolio用帶!希望大家都能入到,你除了油天外,還有沒有報其他呢? ...

學校:油麻地天主教小學(海泓道)
學額: 75
報讀人數(與去年比較): 388(↑ 32%)

GOOD LUCK!

原帖由 bbkiu 於 10-9-30 22:54 發表
我都好想快D知派位結果,我都快比呢個遊戲迫瘋,真係好驚派到唔知邊間,幼稚園已經玩過一次,今次又再玩,而今次壓力真係好大!唉~!

我係newspaper copy 出黎嫁咋. 呢75個位已包括埋亞哥or家姐就讀的位, 即係所餘冇幾 !!  

原帖由 bbkiu 於 10-10-1 23:25 發表
嘩!你好全面,咁都知嘅,呢75個位,係咪已包亞哥,家姐就讀的位呢?希望大家都入到!

Thank you !

原帖由 muichujamie 於 10-10-3 23:51 發表
提提大家:
今個星期三有默書喇
今個星期五要帶環保袋

並祝大家入到心儀學校!

Zoe 恭喜晒!! 你吾駛再煩搬屋尼件事 !  而家有私小收左亞仔, 我個心都定番d. 我暫時都會比左培道 & 禮賢留位費先, 等下星期放榜再決定讀唔讀.

原帖由 zzzlam 於 10-11-15 01:40 發表
Siu sai wan:hon wah college(pri section) , just got another offer from holly trinity pri sch.....duno how to choose

Chickee,

多謝你祝福, 如果我仔甘好彩中獎, Monday一定上黎報喜 !!

係尼, 知道你仔仔入到英華 final interview, 佢好叻仔呀 ! 比心機呀 ! 預祝你仔仔成功取錄 !

另外想八掛下你最後有冇去優才註冊呀 ? 男拔, 同 & 播道有冇offer呢 ?

原帖由 Chickee 於 10-11-18 16:21 發表
cheuklokmom, zzzlam,
恭喜你地都有offer了, 起碼個心定d, 可以再等下心儀既小學。

cheuklokmom,
祝你抽中心水學校。

zzzlam,
holy trinity係唔係聖三一堂呀? 佢中學係唔係九龍城校網呀? 禮賢就係深水步網, 咁似 ...

zzzlam & muichujamie,

我冇參加義工呀! 拜托你地幫我睇住隻百厭仔 ! 有時間的話, 代我同佢影多幾張相丫 !  唔該晒倆位媽咪!!!  
下次飲茶我, haha...

原帖由 zzzlam 於 10-11-18 17:22 發表

我地第3組係去濕地公園呀,我地都係25/11,你係咪都要番學校集合先呀?我唸緊帶唔帶部大機去影相呀,想影多d靚相番黎,但又唔知會唔會跟本忙到冇機會影相呢~~
照咁睇,會唔會我地其實唔係義工家長呀?係本身每個家庭都有 ...

zzzlam,

預祝你仔仔成功取錄 !

原帖由 zzzlam 於 10-11-18 17:18 發表

Chickee ,
holy trinity係聖三一堂呀,係九龍城校網,我都覺得好似個校網優勝dd,但我覺得禮賢既老師好似好少少咁,所以都心大心細呢,今日2in埋港大同學會lu,呢一round係400人選120人入學,希望有機會,我都知好難,其實 ...

抽吾到油天呀 ! 好失望 .....
你地認為我選讀禮賢私校or 抽TKO 區小學好呢 ?
好煩??

原帖由 Chickee 於 10-11-22 09:52 發表
有無媽媽已有派位結果, 上黎報喜呀? 祝好運。

zzzlam,

Chung Chung咩事? 祝早日康復!

原帖由 zzzlam 於 10-11-21 01:56 發表

係呀,亞仔話要去波羅飽,我都唔知佢up mug,問問下佢就話即係訓係度睇戲果度呀,我先知係太空館

不過,不幸地,我估佢連太空館都去唔到,因佢今朝入左院 ...

Yeah ! Yeah ! Yeah ! 好開心呀 ! 終於可以放下心頭大石, 今日下午收到油天confirm 取錄亞仔喇 , 明早可以去註冊! Thanks God !

原帖由 cheuklokmom 於 10-11-22 11:15 發表
抽吾到油天呀 ! 好失望 .....
你地認為我選讀禮賢私校or 抽TKO 區小學好呢 ?
好煩??

bbkiu,

我係20分呀 !
尼個學位真的得來不易, 由緊張到失望, 失望後又給我一點希望, 幸運地最後可以如願以償 !
昨天收到新油天通知, 我仔以後備生取錄左, 所以今早去註冊 !

你唔好灰心, 希望在明天, 未到最後一刻都唔知結果, 預祝你大抽獎成功 !

原帖由 bbkiu 於 10-11-26 15:08 發表
恭喜你!你有幾多分呀?我有20分,但仔仔都派唔到油天,有少少失望,唯有等大抽獎!
‹ 上一主題|下一主題