用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2008-K1 家長 Part 2
樓主: zzzlam
go

創價 2008-K1 家長 Part 2 [複製鏈接]

有冇mama 可以教我23/5點去香港國際創價學會文化會館 ?(九龍界限街101-109號)  請問近往邊處 ?

原帖由 天藍 於 09-5-18 09:10 發表
all mama,

今早check email 收到學校PTA的通知(通告), 內裹
有詳細資料, 下午01:00 p.m.綵排, 學生穿校服, 家
長則穿當日綵排分配的顏色衣服和牛仔褲...., email
還有其它資料, 大家check下有無收到?!
以上係"敬師 ...

Thank you !!

原帖由 AnitaHo 於 09-5-16 12:44 發表
KI "開幕舞蹈"  --

小朋友係著 "校服"...  家長的衫顏色係要配自己做的草球的顏色...(當日採排時已分配了顏色).

我 sat 上午要返工 (TST), 我會 take MTR 到太子站再跟你指示行.  Anyway, thank you very much !!

原帖由 AnitaHo 於 09-5-18 17:23 發表
hi, 又係我....

你知邊到旺角花墟嗎?  在附近..因我唔知你住邊頭...

所以, 如果你搭火車, 可在旺角東站落之后沿着酒店方向那边落, (咁對面就係花墟), 之后你会望到對面, 有間st. rose 聖羅撒学校果邊, 之后一直向 ...

Thank you !!
See you on saturday !!

原帖由 chy1015 於 09-5-19 14:21 發表

如 AnitaHo 說搭火車旺角落,行去都唔係好遠.
我上次聽講座,在KOWLOON TONG 搭的士, 唔跳標就到.

我仔都話唔想升班, 想繼讀幼兒班呀 !!  

原帖由 天藍 於 09-6-10 09:08 發表
icwlam,

昊藍同焯熹一樣又係話唔想升班, 升左班係上2樓
會好掛住"莊老師"。

係 law, 好唔開心.  

原帖由 icwlam 於 09-6-11 12:46 發表
全港小學及幼稚園停課
真係唔開心

泳喬好搞笑呀 !!
尋日卓樂同我提過泳喬想約佢去溜冰, 吾知真吾真呢 ?

原帖由 muichujamie 於 09-6-10 17:25 發表
早幾個月,呀女都話唔升班,不過呢排又好似接受左,無再話唔升K2喇....
但我每次話你讀多兩年就要轉去第二度讀小學,佢就一定唔肯,話只係讀創價小學.......激死!

...

muichujamie, chy1015, zzzlam & all mama,

我1家會參加以下活動, 吾知你地有冇興趣1齊join呢 ?
如有興趣, 快 d 打電話留位先 la.

機構保良局劉陳小寶家庭及兒童綜合服務中心
活動名稱「農耕體驗」親子日營
日期及時間8月2日(星期日)上午9:00-下午6:00

內容適合家長與3-10歲小朋友參加,透過自然教育講座、田園生態漫遊、農耕體驗、磨豆、舂米及親子遊戲,了解傳統農民的耕作方法,培育 對大自然的關愛。
查詢電話2277 8272

參考網址http://www.poleungkuk.org.hk/plk/ index.aspx?id=20060819110900&lang=t

原帖由 muichujamie 於 09-6-15 10:53 發表
搬去天水圍好遠呀!!
我想問下又一城大約幾$一堂?

muichujamie, chy1015 & zzzlam
吾緊要la, 希望下次活動可以1齊參加 !!

zzzlam,
我話左比卓樂知明天可以同晙晙去圖書館.  但我驚你地吾夠時間 because 明天要在上校車時間及地點取功課&鞋.  到時你同我工人姐姐再商量去5去啦 !!

原帖由 zzzlam 於 09-6-24 20:37 發表

卓樂媽,
我果日去唔到呀,你地一家玩得開心d啦,記得影多d靚相番黎同我地分享喎:)
係呢,想約卓樂去寶琳圖書館呀,唔知佢地星期五上完畫班一齊去好唔好呢? ...

zzzlam,
我話左比卓樂知明天可以同竣竣去圖書館.  但我驚你地吾夠時間 because 明天要在上校車時間及地點取功課&鞋.  到時你同我工人姐姐再商量去5去啦 !!

原帖由 zzzlam 於 09-6-24 20:37 發表

卓樂媽,
我果日去唔到呀,你地一家玩得開心d啦,記得影多d靚相番黎同我地分享喎:)
係呢,想約卓樂去寶琳圖書館呀,唔知佢地星期五上完畫班一齊去好唔好呢? ...

THANK YOU !!

原帖由 AnitaHo 於 09-7-9 11:08 發表
學校綱頁又有新通告,

08-09年度幼兒班將會原班升上幼低班,不作重新編班。

真係好, 下年又可以同一班 !!  卓樂一定好開心!!!

原帖由 muichujamie 於 09-7-9 13:37 發表
下年又同一班喇!

卓樂又係咳左成個星期都未好, 真係好煩  !  我仲想saturday 家長日帶埋佢返學校見李老師添 !!

希望巧研快d好番la !!!   

原帖由 chy1015 於 09-7-9 13:49 發表

Thanks for reminder !
我記得架,但仲未影相--係未影得,事闋巧研病咗好耐,發燒成個星期,出了少少疹(但醫生話唔係小朋友必經果d出疹,係病毒引起ge疹wor),今日終於退燒lar,有少少肚疴,成個落晒形,連眼神都無呀,真心 ...

女仔可能係細膽d 姐, 吾駛太擔心ge.  

原帖由 chy1015 於 09-7-14 14:52 發表

我會報d暑假班,之前佢病唔敢報住.
佢唔驚人wor,同好多唔識嘅小朋友or大人相處又so far so good lar.
不過當佢見到d佢唔like 嘅野or人物(Bob the builder, 滿面鬍鬚嘅人, 怪獸, 狼,....)佢就驚, 佢好鍾意睇vcd,但如 ...

Oh !! so bad.  希望你可以快d 返隻碟la.   
隻碟d 相真係好正呀 ! 好有記念價值, feel 到班細路係學校真係好開心.  我saturday見完老師後已拿拿淋走去柯達晒左150 幅相. 我最喜歡卓樂帶紫色假髮扮女仔的造形, 好鬼搞笑架 !!

原帖由 muichujamie 於 09-7-14 16:25 發表
唔得呀!我部computer係DVD drive,都load唔到隻碟!
我頭先打左電話叫老師burn過隻比我喇!

muichujamie,

你有冇 save 左幼兒班過去1年有份表演的video ?  If you  have, 可吾可以燒隻碟比我呢 ?

原帖由 muichujamie 於 09-7-14 16:25 發表
唔得呀!我部computer係DVD drive,都load唔到隻碟!
我頭先打左電話叫老師burn過隻比我喇!

That's good.  Thank you so much !!
See you on 1/Aug.

原帖由 muichujamie 於 09-7-14 23:47 發表
我save到幾條咋, 有D片我save唔到!
我1/8比我有果D files你啦!

好呀 !! 唔該晒 !!!  

原帖由 chy1015 於 09-7-16 15:17 發表

many thanks & no problem, pass u on 1/8.
think cheuklokmom also wants ? dup one for you too.
‹ 上一主題|下一主題