用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 有冇一丁班家長
樓主: fc2008
go

有冇一丁班家長 [複製鏈接]

原帖由 joannespapa 於 08-10-9 17:29 發表
剛剛問到負責的張老師,她說應該下星期一會收到password。
唔好意思,近排較忙無時間上網撐場,多多包涵,請問你們子女的自修簿有沒有在其他嗰欄寫著學校編號s04代表什麽?

原帖由 陳師奶 於 08-10-10 09:38 發表
我亞仔直情無寫咩"s04", 你地講我至知咋.
噚日英文派左gw3 & 4, 但唔知點解我無見過gw3, 但亞仔做左大半, 而老師又改左卷, 但就寫住incomplete, 激c我, 可能佢漏左係學校, 未做晒就交左, 唔知亞仔攪咩
...
英文gw3在學校做,我呀女都寫著incomplete,因堂上做唔夠時間老師就收咗即改後叫他們再寫,唔係小朋支錯

原帖由 penguin 於 08-10-10 09:22 發表
唔好意思, 我返工唔係成日上到網, 希望盡量抽時間可以大家繼續交流.....

亞仔本自修薄無寫S04喎, 但係佢噚日同我提過咩"S03", 定"S04", 我都無為意, 今晚返去再問吓佢先....

係呢, 你地會唔會訂"ICUBE"呀? 咁多網 ...
我都唔見phonics book有cycle3 astronaut adventures嗰張紙,但之前幾天又似曾有少少印象見過吓呀女帶回來,唔通比miss收翻?其他家長唔知有否這張紙呢?

GP?

你哋小朋友有冇grammer practice(4)派回來?呀女唔見有此張?唔知有冇漏在学校到定未派呢?

sci Bk.

明sci bk p.15check on,提提家長

今天派中文測驗卷,沒有其他功課,呀女中文測驗較英文仔,希望佢再努力咗

原帖由 penguin 於 08-11-6 17:22 發表
唔該晒, 陳師奶!!

等我再加少少.....

11/11: 中默
12/11: 牙科保健 (要帶牙刷)
            交專題P8-10+封面
13/11: 打針
14/11: English Dictation
17/11: 說話訓練(二)
24/11: 穿冬季校服
28/11: 交體育報告

...
第七週至八週要考音樂和普通話,說話訓練(ニ)跟張paper所寫no.進行

原帖由 HoHoPa 於 08-11-12 18:15 發表
Hi,

我個仔家課簿寫  数學-下作P.1,2但佢話老師無派返作業簿,請問你地小朋友,有無派返比你地呀!
作業上在老師到,明帶1下c,同做書p.7
‹ 上一主題|下一主題