用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 能給我寶貴意見嗎 - 校車車程太長
go

能給我寶貴意見嗎 - 校車車程太長 [複製鏈接]

Freddielau,
我試過想找PTA想問些問題, 校方叫我留電話, 但so far沒有回覆, 我諗幫唔到MET.

Bignose,

MET個問題是唔係擔心會不會遲到, 而係點解區內的人要區外的校車去接埋佢地呢? 攪到佢地(區內的學生)要咁早起身上車, 咁遲下車呀. 區內真的沒有空位接載你們嗎?

有沒有聽聞這間校車公司上年被真道書院BLACK LIST 左?? 所以今年改左公司名

住得遠就沒話可說, 住得唔係咁遠都要搭個半鐘就慘左D, 大家應該一齊向校方好好傾傾.

It seems the school bus must over-loaded so students need to change their seat. All of you must give pressure to school - Ms Wong for action immediately.  Insurance cannot cover the over-loading & no one want to have any accident one day, right?

yinbb,

係呀, 黃小姐係管校車的學校職員, 但黃小姐好難找的, 我有幾次找她問些事, 她的同事叫我留口訊再覆我, 結果石沉大海..... 後來我說緊急事找佢, 她就叫等等, 黃小姐就接聽了.

Hope this case will be solved shortly.  Any news, pls update us.
‹ 上一主題|下一主題