用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 20080909
go

有沒有 Grade 1D 家長? [複製鏈接]

我仔仔仲奇, 問佢,
chi - 佢話感嘆號, 但睇diary教過d野又唔似
eng - 佢話好似purple, 未証實
math-佢話好似circle, 未証實

死未! 唯有騷擾class teache. 問清楚..

原帖由 makfr 於 08-9-18 23:01 發表
Hi, 我係1C家長, ....有關English group, my son is in Purple group, 學校有冇比個zipper bag 袋住本guided reading ar? 我見個袋外面有張卡寫咗個名同個group name wor.

Dear Makfr,

我睇過好似得個名同班號, 不過, 多得你提點,  我今晚睇清楚d先. 總之, 上一年級, 佢又要適應, 我又要適應.
尤其做功課, 仔仔幼稚園無咩功課做, 而家雖然都唔多, 但就好多時大部份要等我放工回家同佢一齊做, 因為唔識睇題目, 有時我都會擔心, 自己個仔跟唔上, 因為我要返工, 做得功課, 無時間溫習, 溫得習來, 又無時間同佢玩, 愁!

原帖由 b722795 於 08-9-19 10:33 發表
我個 b 係:-
英: lilac
數: hexagon
中: 省略號
佢無帶 spell 及 phonics 回家已多日, 前天連撕下來的 phonics ws 都不見
早前大家提及的環保袋, 我從未見到. 反之有一個拉鍊袋.:)
各位家長努力及下星期五見 (家 ...

下星期有家長會見嗎? 為什麼沒有收到通知? 你知啦! 返工要請假或早走都最好早d知. 你從那處得知?

原帖由 b722795 於 08-9-19 14:25 發表
1/9 通告有講, 係晚上 6:30 開始
詳情你入內聯網找 1/9 通告,

多謝你提醒, 經你一講, 我好像有印象, 幸好, 今日都有通告專提醒我呢d大頭蝦.

原帖由 Allie 於 08-9-24 17:41 發表
阿仔最近話係班房比人打,重要係唔止一次,亦有其他小朋友被打.請問你地有聽聞過嗎? 我個仔講野愛誇張,所以我暫時以靜制動先.上來聽聽你們意見! ...

無喎, 亞仔仲不知幾開心晚晚同我分享同同學仔講d 咩, 做d咩.
不過佢都有講過有d同學仔唔係坐得好定, 比老師話.
其實你有無問下佢係邊個同學, 因為佢應該識d同學仔個名, 又或者係唔係混合其它班上堂, 是其它班小朋友? 而最重要佢有無話唔鍾意返學?
如有下次情形, 你叫佢告知老師.

死火!
唔知做咩, 我個仔由上星期開始同我地講"返學好悶"問我地可唔可以返半日, 唉, 唔知攪咩鬼, 唯有不停做心理輔導, 正面do念, "好悶"都好過"唔開心", 問佢係唔係唔開心, 佢又話唔係, 剩係話好悶. 唔知係咪呢個原因, 仔仔近排比較 "樓計"

各位家長, 比d寶貴意見! 仲o念住唔讀傳統學校會多元化d, 呢排真係心煩.

原帖由 好姨 於 08-10-8 21:51 發表
hi

我係隔離1c 剛路過
見到你段留言

不如打去問班主任了解下
老師好樂意幫忙的

都有如此打算, 今日打去問下, 唉, 真係麻煩, 又要返工又要擔心, 壓力真大, 唔知有無人可以比下意見?
‹ 上一主題|下一主題