用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 九龍禮賢07 - K1
樓主: violin
go

九龍禮賢07 - K1 [複製鏈接]

蕎蕎好乖喎...
晴晴好掛住蕎蕎同埋倩如呀...成日提住你地,今朝起身仲話要返學...

晴晴好攪笑,前幾日話要同柏年結婚呀...

原文章由 suetlam 於 08-3-16 21:21 發表
多謝大家!

自小b3月7號出世後,屋企運作終於上了軌道。現在嫲嫲負責照顧蕎蕎,而婆婆就負責照顧細佬。蕎蕎現在已經適應了做家姐,仲話幫媽咪照顧細佬添。我自己會在5月2號返工,希望係返工之前可以多d陪下蕎蕎,同佢溫習功課 ...

係呀...

原文章由 nibikalea 於 08-4-16 14:22 發表
唔好意思, 問多個問題
請問小朋友要自己帶杯同茶點嗎? thanks

就算著涼鞋都一定要著襪...

原文章由 nibikalea 於 08-4-10 17:13 發表
大家好, 小女9月就入讀k1了, 想請教一下:
1. 校服樣式(我見網上的照片似乎不需穿校服, 只有圍裙?)
2. 襪, 外套和鞋的要求
3. 開學時的適應安排如何?家長需要陪多少天?

many thanks ...

我囡囡班車就無安全帶.SO FAR都無事...
校車司機同埋姨姨都好好人,一上就會幫佢地放好個書包...仲有抹口水的服務

我都覺得我地比較少在這裡傾計...可能好多媽咪都有兩個,同埋都好似今個學年生BB,所以比較忙...

BerthaLam, suetlam:
我下年會申請半職,想多d時間同埋心力照顧晴晴,會有幾日可以free下午出來,所以我幫晴晴申請轉讀上午班,昨日收到林老師通知,晴晴下年會讀低愛班...我估晴晴會好唔捨得倩如同埋凱蕎,我都唔捨得呀...

我想暑假時約小朋友出來玩下,可唔可以呢?

tpmak
咁你的小朋友係唔係讀低望班呀..

有無下午班的家長,明天可以幫我拍video呀?我倆公婆都係教書去唔到...
我囡囡係幼望班,表演[生命有價]扮bb的四眼小肥妹...

好多謝你呀...睇了學校的相,我好感動...好想身處其中...
下年我轉為part time希望有更多機會與晴晴同行,一同經歷...

原文章由 dreamvillage 於 08-6-2 23:16 發表
給Smilesun

你未能出席都為你可惜,我相信你們兩夫妻身為老師是好難來參加類此的活動,永遠都係撞期又不能請假,你想要的東西我為你預備好了,請等待佢出現在你的眼前吧~

小天使 ...

bertha
倩如真係對晴晴好好呀...
真係希望佢地可以一直做朋友!

暑假出來玩啦...我可以就你架,我大部份時間都放假架,最緊要你方便...

please check pm

收到啦...多謝你
真的多謝你...

原文章由 dreamvillage 於 08-6-2 23:16 發表
給Smilesun

你未能出席都為你可惜,我相信你們兩夫妻身為老師是好難來參加類此的活動,永遠都係撞期又不能請假,你想要的東西我為你預備好了,請等待佢出現在你的眼前吧~

小天使 ...

係呀,好攪笑...仲有個個都好靚呀...
有一個囡仔跳得好好...

唔知其他班係唔係都有跳呢?
‹ 上一主題|下一主題