用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 蝦米豬
go

朋友對音小的看法 [複製鏈接]

回覆:朋友對音小的看法

我昨天都有去聽,好欣賞音小的理念和教學模式,而且升本地大學學位都不差,有50%

回覆:朋友對音小的看法

咁咪唔好㨂音小,搵啲二三線基督教津校,有信仰得來仲有國際視野,南亞同學、大陸新移民同學都有

引用:Quote:daisylhn+發表於+15-4-18+17:46+咁咪

原帖由 蝦米豬 於 15-04-18 發表
我想南亞同學、大陸新移民數目不會多到佔滿2-3線, 1線都有南亞及大陸新移民, 表現可以好勁 ...
都係,可以從南亞同學學到共融、在嘈吵環境中可以學到專注;從新移民同學中實踐兩文三語、又可以學到佢哋強勁的鬥心。

要磨練其實世上好多機會,只是孩子還小,我更相物以類聚,和什麼人一起,便會像什麼人。在兒童階段人格塑造黃金時期,經許多磨練的人會𧗠生出兩極的反應,我寧願小朋友先有較好環境學品格,再大些再藉其他活動給他們鍛鍊

引用:Quote:原帖由+daisylhn+於+15-04-18+發表我

原帖由 蝦米豬 於 15-04-20 發表
或許我朋友有要求,覺得付了一大筆學費50%入u rate 是低,仲要出到嚟都係讀副學士。我已經提佢,佢係HKal  ...
係咩?佢話50%係入副學士課程嗎?我聽到係50%入學位課程、其餘是讀大專課程添。

如果50%入local u degree, 咁應係一般band1頭的級別; 若只是50%入副學士學位嗰啲,咁係band3 校喎

有冇朋友有研究?

引用:Quote:subb+發表於+15-4-20+14:48+好多基督

原帖由 mcl203 於 15-04-20 發表
仲有DBS和DGS都好buy音小
咁咪幾好...同其他小學分別不大...但d一線直資又like...着數晒
咁音樂叻係特異功課之一嘛

引用:Quote:daisylhn+發表於+15-4-20+22:06+係咩

原帖由 hkpapa852 於 15-04-21 發表
齋講無意思, 學校自己又唔公開資料. 音小簡介會材料有冇寫?

如果50%入local degree, 都大約只係B1中, 未到 ...
係校長講⋯⋯

‹ 上一主題|下一主題