用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 幾時打子宮頸癌疫苗好?
go

幾時打子宮頸癌疫苗好? [複製鏈接]

小女未打此針,正在考慮何時帶她打針好!

我剛致電家計會查詢,那職員說家計會提供的疫苗係「四合一加衛苗」。

http://www.famplan.org.hk/fpahk/zh/template1.asp?style=template1.asp&content=services/clinic/youth.asp

子 宮 頸 癌 疫 苗收 費
家 計 會 已 引 入 子 宮 頸 癌 疫 苗 。 凡 年 齡 在 9 至 26 歲 ( 最 理 想 注 射 年 齡 為 11 至 12 歲 ) 、 還 未 開 始 性 生 活 的 就 診 者 , 可 預 約 前 往 家 計 會 診 所 或 青 少 年 保 健 服 務 接 受 注 射 。$1,000 (每 次),共 三 次

原帖由 草帽 於 09-8-6 16:12 發表
各位家長, 你哋認為幾時打子宮頸癌疫苗最好?

請那些帶囡囡打了的家長分享一下!

worldpeace & Monaleung,

請問:

係醫生定姑娘打?
幾耐之前打?
診所在o那區?
幾多錢一針?

唔該!

草帽:

click入去香港防癌會睇下有關資料:

http://www.hkacs.org.hk/uploadimages/download/00083/info_card.pdf[quote]原帖由 草帽 於 09-8-

「疫苗太新」,

都係睇定d先好!
遲d應該仲平喎!
原帖由 701003 於 09-8-16 13:17 發表

我表哥、表弟係醫生,舊同學係藥劑師,係大藥廠sales,我曾經都係婦科clinic做過over 7年
以上人士及仔女包括我ge小朋友都無打流感針 但有打水痘疫苗同埋政府提供要打ge疫苗!我哋更加唔會叫女女打子宮頸癌 ...
‹ 上一主題|下一主題