用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華小學小一面試
樓主: licca
go

英華小學小一面試 [複製鏈接]

原文章由 fannychoi 於 07-10-5 15:53 硐表
今日阿仔in完, 原來係一個一個咁interview , 唔係group in,
仲有, 要讀的書除左自己果本, 仲會叫你讀校長房自己的書, 所以未in 的都唔使叫個仔背左本書了....因為就算讀好自己本書, 校長都會比另一本你讀......... ...

我仔仔也是今早in完, 佢係一group3位小朋友一齊見校長, 入去時有位老師問佢係咪好緊張, 出來時佢好開呀!

終於in完了....等待中.

願 神祝福大家平安順利!
vip no. 分享:
menard 85折, 可代買.
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

原文章由 miffy 於 07-10-7 09:11 硐表
等到頸都長, 我仔尋日一朝早group in了, 佢好堅持話interview是由一位長髮女西人老師, 用全英文in佢, 佢答了關於魚的問題, 和讀了英文句子, 又要數d魚, 不過佢唔識英文"魚腮"點講, 講了中文, 要旁邊的中國人老師幫手 ...

miffy,

侒侒好叻仔呀......幾多號見校長呀?
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
Harvey Nichols Beauty Card, Kiyto手袋 85折

請問有無人知, 見老師面試時收左張3r/4r相片, 請問學校會否退還呢? 謝謝.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 Yin媽咪 於 07-10-16 23:58 硐表

上次我聽個家長義工說, 不曾退還!早知道, 我便隨便帶張生活照啦!

係啦! 唔知佢keep黎仲咩? 有何用途?
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 Easy媽咪 於 07-10-21 19:24 硐表
applemama多謝您通知. 今日我老公特意check下個信箱.

感謝神帶領!我仔都收到第2輪面試信喇
在第1次面試中, 我仔係最後果批見老師架!
希望繼續收到bk小朋友通知啦!:loveliness::loveliness:

...

applemama & easy媽咪,

恭喜你地呀.....
祝你地順利.
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

原文章由 Yin媽咪 於 07-10-20 23:29 硐表

送張美好的生活照比學校, 當然無問題, 之但係我張相得一張, 且沒有any copy!   我仲頗鍾意添!

聽說不退還只是行政問題, 不便將1709張相退還罷了!

未in收信那時, 我老公都覺得行政好亂, 我係星期六in, 星期五才收信.

不過, 如果英華寄回相片給我地, 那就好了.:loveliness:
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價

各位早晨!

我仔仔英華唔收佢, 我相信  神會為他安排和帶領的.
我不會失望的.

恭喜入選的, 努力, 加油呀....
亦很開心認識了你們....:loveliness:
vip no. 分享:
isa knox 9折
SebMed美康會員價
‹ 上一主題|下一主題