用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 等候叩門消息既心情
樓主: dudu19812002
go

等候叩門消息既心情 [複製鏈接]

Hi Yuenwa,

I same as you. 我都未收到消息, 應該都係無希望.

我本來是派到英皇二校, 但會放棄到呂明才, 我問過人兩間小學差不多, 不過呂明才係聖公會有宗教可能會好少少, 而且呂明才比較近我屋企.  但當然希望可以再叩到更好的學校!

如果真係叩唔到, 好似你咁再睇小二如何!

原帖由 yuenwa 於 09-6-25 12:20 發表
我最心儀的嘉諾撒聖方濟各應該今日有結果, 到現時還未收到電話, 睇怕都係唔得, 真係好down.

不過睇到大家的case, 我真係好愧疚, 因為我個女有英皇書院同學會在手, 都算唔錯.

我已經同亞囡講左, 如果入唔到聖方濟各 ...

恭喜你!
請問你是否有返工?

原帖由 polarbb 於 09-6-25 16:40 發表
我個女既 profile超簡單,得幾頁,冇推薦信,不過見時個女都好肯答問題,不過答得好攪野 9唔撘8 不過佢問家長好多問題,我地D答案都好似好啱佢聽,佢不停讚我係好媽媽
...

多謝你回覆, 可能這都是考慮之一!我都有in 嘉諾撒聖芳濟各, 當時in時老師有問我是誰照顧小朋友, 我話菲傭姐姐, 佢就有問我是有返工.

當然果日我個女的表現都唔係好好, 所以唔收我都預咗.

星期一仲有一間見, 呢間係我老公的心儀, 希望可以成功!

原帖由 polarbb 於 09-6-26 13:40 發表
我冇做野架,湊女
‹ 上一主題|下一主題