用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA vs 九龍塘宣道
go

SFA vs 九龍塘宣道 [複製鏈接]

引用:Aps+冇操埸?+Pe+堂去邊度上?+

原帖由 supermom1 於 14-12-10 發表
Aps 冇操埸? Pe 堂去邊度上?
禮堂及體育館

引用:雖然話設C有好過冇,但其實pe+每周上幾多堂

原帖由 MrBeast 於 14-12-10 發表
雖然話設C有好過冇,但其實pe 每周上幾多堂?
另外,如果話想當興趣所以就唔想比學校谷,咁若想培養G優學習 ...
我大仔小三,一個循環周有一次孖堂體育,但我知有些同學小息會落禮堂打波。
小一細仔,每循環周兩次孖堂

引用:當然SFA好啦!!!SFA+英文好,有些人覺到

原帖由 cocokiss 於 14-12-11 發表
當然SFA好啦!!!SFA 英文好,有些人覺到入到SFA跟入DGS,DBS 差無幾
入宣道不見得會輕鬆多少,我朋友個仔 ...
我細仔都出名尖pat,都沒有被迫瘋

引用:Quote:sissysze+發表於+14-12-10+07:41+SFA

原帖由 minikoala 於 14-12-11 發表
既然覺得咁衰,即是不是你杯茶啦﹗唔知你個小朋友有無考,但無謂在這裏哂左你 D 時間做惡評,令這裡的 APS ...
又唔會hard feeling, 其實間間學校都有人喜歡唔喜歡,只是我諗我的第一身感受可以比其他家長有更多資訊,自己點揀就隨便啦

引用:我相信bk有言論自由的,但有家長好似想撩事

原帖由 supericy 於 14-12-11 發表
我相信bk有言論自由的,但有家長好似想撩事鬥非般,實在是不知所謂;你可以保衛你的學校,但每人都有發表自 ...
哈哈,被點相,大家為小孩的事太操勞啦,一人少句,個個都是想孩子好

引用:Quote:原帖由+hknote+於+14-12-11+發表我表

原帖由 DevilPig 於 14-12-12 發表
宣道係活動教學定傳統?
屬傳統啦

引用:好怕勸退呢2個字 +

原帖由 snow228 於 14-12-12 發表
好怕勸退呢2個字
咩情況會勸退?我知主科不合格要留班,係咪留左班都仍然唔合格?我其實沒有第一身認識曾被勸退的同學或家長,如果真的是留了班仍唔合格,可能又真係唔太適合讀上去都唔定

引用:Quote:close+發表於+14-12-21+11:37+結果出

原帖由 smlsml 於 14-12-22 發表
APS:1. 全中文, 除英文和Science堂例外, 1NET teaching Phonics (weakest group)2. 中數
少少補充,大仔小三,phonics也是由net教,沒有再分組上

‹ 上一主題|下一主題