用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 九龍塘宣道第二輪結果
樓主: mama619
go

九龍塘宣道第二輪結果 [複製鏈接]

剛剛收到call了,開心到震!!

小曳人  CONGRATZ!!!! 你應得架!!!  發表於 14-6-16 16:05

我家沒有固網,所以一定打手提,學校打來是沒有來電顯示的,我們大兒子正就讀,但如校長星期六說,有分加但加了分後都不達標還要等,所以我自己都仍然很擔心,而細佬考完出來所說的考卷內容,我相信他應該確實分數很好的(起碼我沒有發現他答錯),現在放心哂,祝大家好運

我上一輪都以為實收架,因為哥哥在學校表現都唔係差,但學校真係公平的,細佬第一輪有答錯,加上那時比較bb同慢熱,好在學校比機會佢再考一次,這半年細佬係付出左好多努力才有今次好消息的,而我所知,甚至不少同學的弟妹是被reject的

莫椰絲  恭喜你,替你開心呢!  發表於 14-6-17 17:50

richmoney 發表於 14-6-16 17:41
請問第二輪面試, 係咪即是早前收到waiting list 果d ?
是的,12月考完入waiting list 那些,上周六考了筆試

yoyowin 發表於 14-6-16 17:49
我們都是waiting, 但無第二輪筆試
waiting 要簽回條那些才會獲邀出席上周六的筆試,你是沒簽嗎?還是信件沒有回條?如沒有回條,應該是上一輪落選了

Pretty_P 發表於 14-6-16 17:59
我地都收到call, 之前大抽獎抽中聖家,有細妹跟尾,宜家唔知點揀好, 明早要註冊了

...
我的經驗你可參考下,我們沒有替細佬考很多學校,只選一些面試形式跟宣小類似的去考,當實習下,心諗有一個offer都好丫,點知一個都無,但細佬返來有講,老師問佢屋企有咩人,講到哥哥就會問哥哥讀邊間,點解你唔同哥哥一起讀。結果呢半年食足驚風散

pt2555 發表於 14-6-16 18:13
兩間都冇中學,咁唔想細妹時煩多次,揀聖家好似好D😊
聖家可上書院吧

yygugu 發表於 14-6-16 20:17
第二輪收到call的都是waiting list對嗎?

waiting list而上周六有考筆試那些

Skytree1000 發表於 14-6-17 16:21
請問打屋企定手提?
我家沒有固網,但照計應該是打手提的,學校一向聯絡都是打手提,沒有來電顯示

maochongchong 發表於 14-6-17 16:30
恭喜曬,叻叻!請問註冊要俾幾多錢
九月學費$3990第一,二學段簿冊費$683.3
暑期班$2660(optional)

cherrieshum 發表於 14-6-17 18:42
阿女說中英數都非常簡單,英文串字eraser, ruler, rubber等全部懂,結果仍是沒有電話
...
我兒說中文有重組句子,填充,標點英文有comprehension,串字,preposition,verb to be
數就順數倒數,加減數文字題
我聽落有文有路,唔知佢有否加鹽加醋

Christineblue 發表於 14-6-17 18:16
想請問今天註冊的媽咪,是否已有20人註冊了呢?我個仔第一round 已成功,但阿女就 on  waiting list,
好擔 ...
你的是twins?我無認真數,但我註冊時有12-3個家長,但我唔清楚是否全是小一

hknote 發表於 14-6-17 22:06
我仔仔話老師有講明,邊d係單面,邊d係雙面
放心!
same老師有事先同佢地講明

maochongchong 發表於 14-6-18 15:00
唔該曬,就咁話帶四張支票去註冊就OK,系米??
congrat!!

lkm2007 發表於 14-6-20 11:57
回覆 Christineblue 的帖子

今朝收到call 明往註冊
恭喜!!歡迎加入!!

lkm2007 發表於 14-6-20 17:40
我估我們認識的!因我女N時讀Keenmind!

丫,但是我兒子在k1才讀km
不過我好像對你的名有d印象,可能那時你有問我是否該留在km
‹ 上一主題|下一主題