用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 抗議!未有盡力舉辦畢業禮!
樓主: candice001
go

抗議!未有盡力舉辦畢業禮! [複製鏈接]

100%同意,只識收$$$$$,但什麼都不做,失望

我們寶盈這邊都有家長想舉辦,已向校長反映,無用.只推說為小朋友健康著想.都唔知可以點做.亞女成日問我點解佢無畢業典禮,我就忍唔住

我們寶盈家長會支持你們,如有時間&地點, 我們會join你們

我都收到電話,是會 舉辦畢業儀式,不是畢業典禮,詳情未知,好過冇啦!

可能你未收到電話啫,我日日好似冤鬼煩佢,佢有新消息咪通知我囉!免得冤鬼纏身嗎                                            
原帖由 Wallwini 於 09-7-5 16:39 發表
為何比華利沒有的, 難道我們不是德寶的名下嗎??

唔係話要搞大,我地係為子女爭取應得的嘢.其他學校有的繼續搞,有的延後搞,有的跟EDB指引戶外搞,有的學校內搞,但當初德寶係完全無想去搞,只通知你要交7月份學費&取功課.我相信德寶家長送子女到這學校,是對這學校有期望,但現在我實在太失望.  無聲無色讀完.人生有幾多個畢業禮?                           
原帖由 lovebaby2009 於 09-7-8 20:40 發表
如果真係話要搞大,又話要學校見報,就可以將事情搞好,我覺得未必,如果真的可以,黃毓民,梁國雄的搞作都算大啦,特首一早就屈服啦,一早就有普選啦,下台啦,我覺得要解決,就要用唔同的角度去看事情,體諒吓學校的難處,如果 ...

唉!!!!!!!!!!!!我們德寶是8月1日,同樣是校內舉行,只有小朋友,家長不能出席.當初聽到都很不閞心,但我覺得如果學校有心不攪,再拖都無意思,因小朋友要預備上小學,可能會好忙,惟有接受現實,叫自己向前望.我們起碼已經盡力爭取過,只係這學校的問題,我們所托非人.
原帖由 Wallwini 於 09-7-16 16:13 發表
各位家長,

我想問問大家為何我們要力爭一個畢業典禮, 畢業典禮定義是什麼?

今早終於接到通知, 比華利的畢業典禮在8月8日在校內舉行, 只有小朋友參與, 家長不能出席.

畢業典禮是給小朋友知道他們完成幼稚園要步進 ...

今教育局決定全港幼稚園、幼稚園暨幼兒中心、小學、中學(包括私立獨立學校、國際學校及英基學校),以及特殊學校可於2009/10新學年按其原定日期開課。...........

唔知德寶的人,有無睇新聞?又點樣跟EDB指引呢?

咁會不會一視同仁對待我們的小朋友的畢業典禮,回復正常請我們去參加呢?定都是以小朋友健康為理由,拒絕讓我們參加呀?

德寶宗旨:
多做多錯,少做少錯,唔做唔錯
人地唔想錯嗎?咪唔做囉!

原帖由 Wallwini 於 09-7-27 09:36 發表
放心, 佢哋一定會頒發畢業證書及各獎狀, 還會拍很多照片給你們去買, 最後的賺錢機會怎樣放過.

你講得啱,人地出面哂相$1,佢地要$3,食水幾深,可想而知 .
但我地又無辦法,我地又無得参加,焗住比人.....

原帖由 bkmama 於 09-7-28 10:57 發表

雖然我唔係畢業班, 不過如果畢業禮家長可出席, 我相信大部份家長都會出席啦, lovebaby2009你到底在說什麼, 你到底明唔明白家長想參加小朋友畢業禮的心情, ...

絕對同意bkmama,誰明父母心,我地對個畢業禮有幾期望,局外人是很難理解 .

今天友人給我睇佢小朋友畢業相,令我好羨慕.佢地在上星期攪畢業禮+謝師宴.我見到佢的小朋友穿著畢業衫滿埸飛,上台講致謝詞,同老師,家人開開心心影相留念,我個女都是上星期攪畢業禮,點解咁唔同,到現在一張畢業相都未見過,無聲無色,都唔知攪左mud東東?人地學費都無喱間野咁貴,都唔係一分錢一分貨,真失敗.
‹ 上一主題|下一主題