用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K20 同學會
go

09/10 K20 同學會 [複製鏈接]

Hi 各位,

我囝囝叫柏言以前係 K1C , 現在報到

Wen

Hi Sunny,

搵吾到同班遮, 但我地都好熟啦!

柏言媽咪

Hi Sunny,

今朝收到DVD啦! Thank You!

Wen

Hi 各位家長,

我地係3點見老師, 咁今次冇機會見大家啦!

既言大家小朋友都做左同班同學, 都吾知大家叫咩名(因為英文名可以拼出吾同中文名), 如果吾介意, 寫個中文名吧, 等小朋友方便記.

Alivn (子桓 ?) K1G
Chun Him ( ?) K1A   
Wing Tung ( ?) K1A
Hing Lok (?) K1A
溢謙  K1B
柏言 K1C

希望我地可以好快有聚會啦!

柏言媽咪

weewee,

我都有同一個問題.....真係好辛苦.....

wenwenlou

原帖由 weewee 於 09-8-21 09:41 發表
oh, 我好out,我都唔知有大旅行tim,希望下次再有機會去!

btw,你地小朋友仲有無午睡架?唉,近排好苦惱,我個仔仲要午睡,因為佢好夜訓(10:00-11:00pm),但又好早起身(7:00-8:00),唔午睡就會發癲,我已經tried to叫佢早d訓, ...

係啦, 最怕佢放學眼訓, 吾肯食飯, 吾肯做功課, 只係要訓覺, 咁便畀佢激C啦........

原帖由 iamjackie 於 09-8-21 12:28 發表
yes, 有得玩就得 and should be ok still in the school.
But i just worry if after school, she still can eat well as she is no interest on eating.....:(

K2O 應該全班都係Kent Rd 既學生.

原帖由 TszWun 於 09-8-25 17:24 發表
我有印象我地K1G好似有30人左右,
班主任就肯定一個,
但會有其他老師响度! 通常有2個老師!
咁實質係有幾多個老師真係唔肯定!
27/8反去問下咪知!

係喎!我想問下你地K1A係KENT RD過邊,
定係多實街過邊架?
我識得個朋友 ...

Hi All,

新校環境真係好過舊校好多,老師又風趣!

不過今年英文科好似難好多咁, 要串字和默書,同埋英文老師對小朋友有要求, 睇來我地做家長都會又忙又艱辛.....一定好勞氣

Hi Sunny,

琴日吾見你既, 只見Alvin 媽咪, 因為吾知吾駛咁準時到,所以都冇同Alvin 媽咪傾多幾句, 真係吾好意思啦!

咁幾時攪聚會呢? 我都想小朋友快些熟絡D!

Wen

Hi Tiffany 媽咪,

你好, 今日開學啦, 我個仔都係姓劉,學號:24號
希望下次有機會, 一齊見下面啦!:)

柏言媽咪

原帖由 kiumama920 於 09-8-29 18:54 發表
HIHI!! 各位K2O嘅家長,你哋好!!  我個女Tiffany (劉穗翹)今年都係K2O架!! 來自K1B kent Rd!! 請多多指教!!

Hi Adan Mami,
我今日都準備左餅乾畀囝囝返學食

柏言媽咪

原帖由 JNBvv 於 09-8-31 10:24 發表
Hi All,

我仔仔 Adan 都係 K2O 班   ,

今個星期返學唔知需唔需要帶茶點呢 ?
( 不過, 我帶定少少餅乾)

Adan mami

開學喇! 加油 K2O

各位,

我地 K2O 都好強盛, 咁快都有11個同學仔, 好似 K1A & K1B 同學仔好似已經齊人喎.

阿囝已經準備好返學啦, 今日第一次用水壺, 都擔心佢弄濕, 希望冇事啦   

Iamjackie   Wing Tung  梁穎桐  K1A   Girl

Weewee     Chun Him     進謙   K1A  Boy

Soon_chun  Hing Lok  曾慶樂   K1A  Boy

Maggiepang Yuk Yuk   陳穎郁   K1A Boy

Kathyw2                       溢謙   K1B Boy

LuckyGirl   Kyle           梁澤鈞   K1B Boy

Kiumama920 Tiffany   劉穗翹   K1B Girl

Wenwenlou   Wayne    劉柏言  K1C Boy

TszWun     Alvin             子桓  K1G  Boy

JNBvv     Adan          ?          ?  Boy        

Yammielau   Martha Yau Hing Ying       ?     Girl

Hi Adan 媽咪,

吾該晒!   

柏言媽咪

原帖由 JNBvv 於 09-8-31 11:06 發表
Hi 柏言媽咪,

我一陣會返學校, 到時問下 miss 汪,
因為現在上課祗有 2 個多小時, 都唔知需唁需要帶茶點.

今天順便睇下課室安排, 順便帶 Adan 上課前去認識
下洗手間位置, 因為囝囝向根得道過來,等佢知下路線,
不 ...

Hi Sunny & Adan 媽咪,

學校咩情況呀? 真係好擔心?
我今朝先記得幫阿囝包手冊炸, 真係好險!

柏言媽咪

吾該晒! 我怕他太開心, 上堂吾專心

原帖由 keroro_him 於 09-8-31 14:12 發表
我太太見到柏言落校車,他很開心呀!

真係吾該晒Uncle Sam, Uncle Sunny & Adan 媽咪   形容得好清楚, 冇去都好似睇到現場一樣

Hi Adan 媽咪,
手冊既Folder 好似要包, 咁我順手包埋手冊
                柏言媽咪

柏言係西瓜組

柏言都話Alvin 係西瓜組

原帖由 TszWun 於 09-8-31 17:26 發表
alvin佢話自己都係西瓜組喎!
不過都唔知係唔係喎~~

Hi 郁郁媽咪,

柏言琴晚都有提郁郁, 都話佢係西瓜組 .... 點解個個都同組?.... 吾知真定假  

柏言媽咪

原帖由 maggiepang 於 09-9-1 10:57 發表
郁郁又系遊山玩水型,問佢乜都唔知,無提過入左邊組,有冇小朋友講起佢系邊組?

Hi Sunny,

吾該晒!

Wen

原帖由 TszWun 於 09-9-1 11:10 發表
hi all,

大家好! 又係準備攪kv家長旅行既時候,
而家準備左3個團比大家揀,
睇下大家對個有興趣d!
日期暫訂10月1日

1)挪亞方舟http://www.fth.com.hk/productdetail.php?pid=68

2)螢火蟲生態探索http://www.fth.com ...
‹ 上一主題|下一主題