用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 09/10 K20 同學會
樓主: TszWun
go

09/10 K20 同學會 [複製鏈接]

Thank you!

原帖由 TszWun 於 09-9-17 14:53 發表
我今日問過miss wong啦!

工作紙做完有剔就唔洗拎反學校啦!

反而有張好似雜誌紙就要攞番學校,

過張紙原來做勞作既時候用來墊枱用架!

普通話

各位家長,

不知K2O 是否上了普通話課呢 ( 因為見k2M已經上左堂啦)

柏言媽咪

Hi all,

可能上星期二打風所以佢地先miss 左一堂普通話啦 .

係阿真係開始多家課喇, 希望大人同小朋友都好快適應

原帖由 TszWun 於 09-9-22 10:35 發表
hi all

alvin話今日會學普通話!

Hi Adan 媽咪,

係呀, 我囝囝係叫劉柏言, 佢地都係西瓜組, 佢地應該會認識對方.

阿囝都有講係 Ms Yu 教普通話. 佢話學了"坐下來", "站起來" , 又話"跳跳虎"....., 都吾知係咪真

Wayne 媽咪

原帖由 JNBvv 於 09-9-23 11:09 發表
柏言媽咪,

我想問您囝囝係唔係叫劉柏言 ? 因為 Adan成日都提起柏言, 可能倆個座同一張檯.

Hi All,
Adan 昨天開始上普通話, 並用普通話讀比我聽,
普通話老師叫 " 余老師" 有無錯呀 ?  

...

Hi Sunny,
阿囝都有話 Alvin 唱得好聽, 預祝成功!
係咪唱 " Little Tea Pot" 呢?  (因為吾係好知歌名)

wenwenlou

原帖由 TszWun 於 09-9-24 10:23 發表
HI ALL,

ALVIN今日冇反學,
今日要去唱歌比賽,
昨天我同MISS WONG講既時候,
佢比机會ALVIN响上堂向同學仔表演一次,
我都好高興MISS WONG比机會佢!
你地小朋友有冇聽過小朋友唱歌呢? ...

Hi Alvin 媽咪,

係呀, 勝負并不重要, 最重要係讓小朋友體會一下比賽過程, 見識見識.  其實能夠站在台上完成表演已經係好叻仔架啦, 因為佢地只得四歲, 下次再玩過吧!                  

Wayne 媽咪

原帖由 TszWun 於 09-9-24 22:32 發表
Hi Wen,

多謝鼓勵!!
阿囝完成咗個比賽,我覺得佢都唱得唔錯架,
可惜臨場眼瞓,在台上面 (未開聲唱前)打咗個呵欠,
比評判扣咗好多分...
但佢好enjoy個過程,亦學咗好多嘢,
我就覺得係一個好好的經驗嘞!

我見到有幾個kv ...

原帖由 candypoon 於 10-6-10 16:52 發表
K2O 真係幸福, 有 uncle sunny
要同 Alvin 同班,唯有寄望下年 K3

Candy 我好同意...K2O 既小朋友真係好幸福架... 吾該晒 Uncle Sunny.
‹ 上一主題|下一主題