用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Removed
go

Removed [複製鏈接]

我都覺得rebecca講得好岩, 我屋企附近有一個比較大型既公園, 曾幾何時帶過兩個仔去玩一次就無再去, 眼見一大群學生, 相信只有11-12歲, 係該處屋村學校既小學生, 有男有女, 不停大大聲以粗口交談, 有幾個仲食緊煙...
就我本人黎講, 我係唔會因為人地點諗而唔話比人知個仔讀邊間學校, 好不幸我住呢區係無一間好既學校(只係我自己既諗法), 所以幫個仔報考既全部都係直資&私校.
作為家長, 真係好希望將最好既比小朋友, 幫佢報讀名校亦只不過係想佢有個好既學習環境, 好既上堂氣氛, 如果小朋友真係努力學習既, 將來得益係佢地自己

原帖由 rebecca0113 於 08-11-17 12:33 發表
樓主,其實每個人既要求都係唔同,如果樓主係覺得無問題,點解會咁個咁既標題?是否你自己都過唔到自己個關先想有人認同?

講番我自己,我係唔會理其他人點講,但我都想自己個小朋友出去出面讀的比較好的既學校係因為想他 ...

bobbby:
你既睇法同我老公直頭係一模一樣呀!!
原帖由 bobbbby 於 08-11-18 19:05 發表
我睇完所有回應,有部份人都覺得你認為“幫子女報名校,係家長為面子多過為子女著想”,所以先會引起咁多人討論,如果你唔係咁o既意思,可能係我理解能力有問題,或者你表達能力有問題~~~

你個“同性戀”標籤,好似無乜人認同,相反 ...
‹ 上一主題|下一主題