用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校車服務 [複製鏈接]

TINGMUM,

我個女返學今年等校車要早多半個鐘呀!  我問個司機點解早咁多, 佢仲話同以前差唔多, 我話早半個鐘仲叫差唔多, 跟著佢先話因為今年我地變咗頭站喎~  我覺得未必係lor~
反而我地舊年條line嘅司機叔叔同嬸嬸, 我同呀女都覺得好好, 今年就不敢想像啦~

原帖由 TINGMUM 於 10-8-28 22:41 發表
我都忍唔住想呻幾句   之前住尾站5點落車,為左小朋友返學冇咁辛苦決定搬去另一條線4點落車的校車站,問過新校車公司話呢條校車線唔會點變以為大可放心,而家突然通知呢個站今年由頭站4點落車變尾站5點落車,最慘仲要係 ...

全年嚟講, 我都平咗$500.

原帖由 Supervisor 於 10-9-7 20:38 發表
對啊﹐申請表上明明是說“全年使用本公司校車服務的學生,將可享有七月免費乘搭優惠”的﹐為什麼在收費的信封上沒有看到呢﹖

不過我們小孩坐的那條線真的比去年便宜多喔﹗

去年 : 967 X 8.5 = 8389.5
今年﹕ 750 x 10.5 = 7875 ...

我就好彩啲, 我個女條線嘅司機同ee都幾好禮貌, 開學頭兩三日比較遲先返到嚟, 但係校車到嘅時候司機同ee就係咁講對唔住同唔好意思. 之後返學同放學都幾準時, 最多係放學校車返到嚟嘅時間遲5-10分鐘.

原帖由 silvia_ng 於 10-9-7 17:18 發表
尋日正常返學, 司機約我3:55~4:00, 咁我就3:55落到站等呀仔。點知3:20都未見車黎, 我就打比司機問, 係咪架車有咩事定係有意外先會咁遲?
點知司機一野"DUCK"埋黎, "我架車冇意外, 係班O靚仔出得黎遲"
我忍.....

但到 ...

Bluestar,

原來我計錯數, 只係平咗$214.

原帖由 Bluestar 於 10-9-8 13:28 發表

嘩 ! 唔錯渦.
我地全年平左少少, $130.

Bluestar真係好細心. 我都揭開過, 不過好似都唔係幾覺眼.

原帖由 Bluestar 於 10-9-8 14:37 發表
Under the flap of the small brown envelope ga woh !

Do you see the squares (1 for each month, for the schoolbus company to stamp and confirm receipt of $$; size of square similar to previous bus card ...

Yes, yes, you're right.  But you're better than me, you're Principal.

原帖由 principal 於 10-9-8 14:52 發表
angelprincess,

This relates to her profession.  

To be a successful doctor, one has to be very meticulous.  
As you know well, patients' lives will be at her good hands (or mercy)! ...

可能係, 不過我覺得可能係校車office啲人嘅問題, 你知佢地啲工作態度好似都唔係咁好.

原帖由 Bluestar 於 10-9-8 14:59 發表

你個ee未貼張紙
就趕住收 $$
交左俾你
‹ 上一主題|下一主題