用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 馬灣基慧2008/2009年度小一家長俱樂部
go

馬灣基慧2008/2009年度小一家長俱樂部 [複製鏈接]

我個仔都入咗

回覆 #9 littlebirds 的文章

I live in Ma Wan too.

我兩個仔都係讀樓下間啟思,大仔K3,細仔N1

原文章由 Edgar媽 於 07-12-7 00:44 發表
hi iris/littlebirds 你好,

我都是住在馬灣的, 我仔而家只係2歲幾, 不過正為k1 煩惱, 想問下你小朋友係咪o係馬灣讀幼稚園然後派入基慧 ?

My son is 小組2班。:

原文章由 Edgar媽 於 07-12-11 15:55 發表

e... 你係小組1 班定2班 ? 我地阿仔係唔係同學仔呢

我大仔已經入咗基慧啦,佢係有20分。我有個朋友報基慧時是289号,今年都幾多人報。

原文章由 Edgar媽 於 07-12-18 16:22 發表
同班同學喎

想問下你係咪會同大仔揀基慧? 你有冇宗教分 ?

我其實都幾鐘意基慧, 但因為冇宗教分, first round 一定入唔到, 如果2nd round 都入唔到派左出去荃灣其他小學咪慘, 有冇其他有經驗o既mami 教下 ...

回覆 #43 clarachel 的文章

1. 馬灣啟思幼稚園是否活動教學的? Yes
2. K2以上有普通話學嗎?有普通話老師在學校
3. 是否每級都有外籍老師教英文? No, but native English Teacher
    每天也有堂嗎? Yes
4. 老師及校工如何? Ok, very nice

I didn't choose the 普通話班 for my son.
‹ 上一主題|下一主題