用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 插班最新進展
樓主: ABCdoreme
go

插班最新進展 [複製鏈接]

回覆 mmhchung 的帖子

D人話3rd in 即係註冊。恭喜晒!

無信又無電話,猜測都唔少啩!我直覺有無信都好,無電話無2nd in,  況且學校已放暑假,除非有人withdraw 否則……

絕對同意,唔計插小一有幾百個applicant, 小二以上都應該過百,如果得一至兩個位,頂多叫五個2nd in.都有大部份陪跑.但我又唔明, 點解學校到現在仲唔發reject letter, 我知已有人註咗冊,但又有家長話乜都收唔到. 你估真係no news is good news 咩,等電話壓力唔細架.

唔係啩,applicant 每人交兩個回郵信封bor.一個寄準考証,仲有一個未用wor.

誰是候補生?未收信果D.唔知每級有幾多個呢?小一就話有音樂椅效應姐.插小二以上,要退學都退咗la.新註冊嘅又唔會剛註冊完又放位啩.Well, thanks for your information anyway.

一條龍上1A中學又唔洗學費當然好吸引la.不過一條龍咗無幾耐,直上中學嘅應該末考DSE.到時又睇睇la.

各位未收過信嘅仲有機,因為有人收到候補生嘅信.means可以close file.封信話有位先會再call. 但插一年班應該有音樂椅效應. 祝各位好運.

推測第一批收嘅係reject,遲D收係waiting, 不過好似樓上話齋,連2nd in 都無嘅waiting, 睇怕等到出年都未wait 到.
‹ 上一主題|下一主題