用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 好緊張! DGS and DBS有結果la!!快D上黎報料啦 ...
樓主: BBR
go

好緊張! DGS and DBS有結果la!!快D上黎報料啦 [複製鏈接]

其實我之前都好緊張﹐因為DGS是我其中一間好心儀既學校。但後來我女兒好好彩﹐SPCC收了﹐所以我現在就已經沒有緊張了。不過了我真的想為所有BK mami打打氣﹐希望你地今星期可以收到好消息。

BBR﹐

我一路都有留意你D post (因為你在這裡很活躍) , 知道你是一個好媽咪﹐用了很多心機培育你的女兒﹐在為女兒選小學方面﹐亦花了很多心思。我真的衷心希望你今個星期可以收到好消息﹐因我知道你也很喜歡DGS的。

原帖由 BBR 於 08-12-15 09:37 發表
DBS,DGS都係今個星期,萬人空巷!!!考得私校的一定有考這兩間,個個熱切期待

BBR,

多謝你。其實我個女考到SPCC我都好意外﹐因為我們是沒關係類別﹐而且我個女並不是讀寶山或者聖公會學校。我覺得我個女考到DGS機會不大(連續好彩兩次既機會好微 )﹐但如果真的這麼好運﹐相信是一個很難的決擇﹐因為放棄那一間都好似好可惜。Anyway﹐ 我和老公都較傾向喜歡SPCC﹐因為我們喜歡男女校和它的新校舍﹐而且SPCC在德育培訓方面似乎很好。你的看法又如何﹖

原帖由 BBR 於 08-12-15 14:11 發表
我日日都無所事事,唯有上BK,你好勁呀,我個女都考唔到SPCC,DGS收埋你你揀邊間?我都唔望DGS收,一定無機會

BBR﹐

甘你收到信未呀﹖  我好心急﹐但要放工先知。

原帖由 BBR 於 08-12-18 13:37 發表
有冇人收左 ?或waiting list?

Yes, only interview the child in the first interview.  No need for 2nd interview.

原帖由 phoebelau 於 08-12-18 14:06 發表
想問下DGS係咪IN一次, 唔洗2ND IN架??

civic,

Where do you live?

原帖由 civic 於 08-12-18 15:22 發表
Oh ! I need to wait for 1 more day because I didn't received letter yet but postman had distributed letter to our building already. So cruel.

My daughter is accepted.

Thanks to you all!

請問各位媽咪﹐ 知唔知DGS同SPCC邊間會大D機會收埋個細妹。 因為兩間學校都甘好﹐選擇時希望也為細妹舖路。

衷心希望有經驗既家長可以幫忙﹐謝謝﹗

twobigeyes

原帖由 LS+MCS 於 08-12-19 10:39 發表

Congratulations ! Your daughter must be real smart !
‹ 上一主題|下一主題