用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 重有無可能 waiting list 而入到呢
go

重有無可能 waiting list 而入到呢 [複製鏈接]

依家有幾間都 waiting list 緊,請問大家,重有無機會呢?

禮賢
英華
陳守仁

心情惡劣,請大家幫幫忙 
   0    0    0    0

原帖由 Unclejt 於 08-11-24 01:51 發表
肯定有,唔只呢幾間的名單會有overlap,明天自行放榜後會有人放棄,仲有d學校要12月先放榜。

真的嗎?嗚嗚,頭先大喊一場,我老公依家吾訓,陪緊我!

原帖由 safarimama 於 08-11-24 01:56 發表
hi mamahui,

Don't worry! 明天過後, 會有好多位放返出來!

希望好運可以降臨我仔身上啦!

原帖由 Sailo 於 08-11-24 02:06 發表
我都瞓唔著呀….嗚….頭先亞仔彈起身問我, 點呀? 有結果未呀? 我答 (扮到好從容) :後備呀叻仔!! 跟住亞仔: 哦! 咁就繼續瞓!

亞仔EQ真喺高過佢亞媽我好多呀!!

...

我未同我仔講,佢依家同周公傾緊計,睇下佢會吾會問啦,佢吾問,我吾講架喇,我知佢都好大壓力,而且佢見學校時,已經盡左力,佢一直都表現得好好好好。無論結果點,我仔都係我既最大驕傲,做到佢媽媽,係我既光榮。

依家我好懇請其他父母做左決定之後,可以放番d位出黎,苦等既落魄,絕對係痛心至極。

多謝大家。

原帖由 Sailo 於 08-11-24 02:21 發表
其實雖然亞仔唔得, 但我真喺覺得佢好叻仔, 因為, 我估唔到佢自己有preference (當然喺YW), 佢仲努力去克服自己, 努力爭取! 我地見到佢有進步, 有長大, 相信喺最大得著!
點都好, 我同老公會為亞仔繼續爭取!
您地都唔 ...

我仔都係話自己想入英華,而且佢都好有信心,事實當然事與願違,但入到300,我都好希望佢會補中。我仔同我講,如果真係無學校收,佢都吾會吾開心,所以佢都希望媽媽吾好吾開心。

唉,好希望佢 waiting list 既學校中,有好消息啦。

原帖由 Crystal111 於 08-11-24 03:19 發表
I was quite disappointed as well cos' my son was not admitted, but that feeling only lasted for a very short while.  

Don't worry!  There are still chances in other schools ... I will give up the off ...

多謝你的鼓勵, 希望我都有個快樂的聖誕!

原帖由 phoebelau 於 08-11-24 10:15 發表
Mamahui:
你仔仔好叻, 好生性呀!!
on waiting list一定有機會架!! 到時幾間waiting緊既都收你仔仔, 你又要煩去邊間讀呀!!

好多謝你!十分溫暖!

我好希望個個家庭都過一個快樂既聖誕節!

原帖由 chunchunmommy 於 08-11-24 11:07 發表
Mamahui,
Don't give up!

Thanks. I won't give up. I love and TRUST my son.
‹ 上一主題|下一主題