用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德雅小學
樓主: KwanKwanMammy
go

德雅小學 [複製鏈接]

hi,

系呀. 好似系11/15 10:30am .... 我都有親自交表... 間學校的確系細及舊.... 相比於相似的聖母... 明顯較差.

HI.,

我個case 與你相反. 但都系煩..,...
小女有好幾間收... 都比了幾間留位費...希望k3睇定d 學習能力才慢慢揀... 但問題系先要煩留邊幾間...因留位費幾間加埋都幾千元..... 最煩系我同daddy 意見不一樣... 佢話祟真好... 我又學得祟真有點 hardsell 宗教... 到我話啟思... 佢又話學費貴..... 總之每次收到offer2公婆就要開會..... 真煩...慘過反工加班....

其實無offer又擔心, 有多一間accept又心多多.... 左諗又諗... 大家都系父母,都系想幫自己小朋友揀間好學校..... "谷" 的又擔心個小朋友頂唔順或自己頂唔順, hea 的又擔心升中報不到好中學......父母要由幼稚園煩到中學....... 或甚至大學.....   真系難為父母.  

囡囡未有offer 的kwankwanmammy , 因好多人會 reject offer, 故不要擔心... 一定有機會的...

原帖由 KwanKwanMammy 於 08-11-7 18:51 發表
總知真係好煩...囡囡暫時in左3间, 1间reject, 2间等消息, 如果all唔得, 都唔知点好??
你囝囝如何嗎?

hi ALL,

以環境就聖母比起德雅好得多... 很清潔..很光猛.
我囡囡今個星期六都會in 德雅, 但我打算不去了...因德雅同聖母2間各方面差不多... 我估....系嗎 ??

那禮賢vs 德雅呢 ?? 禮賢好d ??

if  禮賢 vs 德雅 vs 聖母 , 3 揀一又會揀邊間 ???

培道不是男女校嗎 ???
‹ 上一主題|下一主題