用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 今年10月29號派表啦,有冇人去"瞓街"呀?? ...
go

今年10月29號派表啦,有冇人去"瞓街"呀?? [複製鏈接]

頭先問咗啦,29號派表,30號in,有冇人會去"瞓街"呀??
   0    0    0    0

原帖由 purplema 於 10-9-27 23:25 發表
我都想訓,不過唔知幾點開始訓好....

原帖由 chelchel0126 於 10-9-27 13:23 發表 http://forum.edu-kingdom.com/images/common/back.gif
頭先問咗啦,29號派表,30號in,有冇人會去"瞓街"呀??:jo ...

睇之前D人講,要早幾日架
我唸住27號就去瞓啦
不過都要睇老公放到幾時,,

原帖由 爆炸人 於 10-9-28 09:34 發表
hihi~我之前都訓過街, 俾d提意你!!!如果你29號派表, 其實你28號早上大約8點到去, 都可能排到20位左右~~
要睇你係咪一定要上午班喇, 如果係就一定要早d~~我果年好似排到3x-4x號+我囡囡係細b, 收左我下午班...當時好唔 ...

你好呀爆炸人,我地之前都傾過架,你記唔記得有個媽咪話要去公厠化妝呀??咪我low
其實我下上午都冇咩所謂,最緊要係入到low,唸住早d去,比多d誠意,等人地好感d咋
想問一下你呢,我住油塘架,好似唔多見金麗嘅校服仔喺呢頭出沒,係咪唔多油塘人讀呢間呢???
另外,如果mtr上黎,點行呢??
謝謝^^

原帖由 爆炸人 於 10-10-2 10:12 發表
係呀, 但係k1得2樣野學. 我個囡囡k1就抽唔到佢喇!!

我都唔唸咁多啦,上又好,下又好,收到就最好

[quote]原帖由 louiseter 於 10-10-4 12:30 發表
唔知有冇人知道,所謂排通霄,係真係要排足全程(即係排隊個人唔可以離開,要有人霸住個位),還是攞"木登"仔霸位已經可以?

Thanks!

[/quot

但我好驚大地會坐咗我張"鄧"仔呀

原帖由 stefi 於 10-10-4 18:12 發表
我仲諗住真係要去瞓街添~

我都會早一or兩日去呀........

原帖由 爆炸人 於 10-10-5 09:32 發表
當年, 我本人係真正訓街~~有看更會不定時睇下櫈仔主人在不在~~如果佢行過2次都無人應, 佢會抽出櫈仔去掉~~當然喇~如你想去下廁所, 買個飯盒..行開一陣, 你左右隔離都會幫你話你行開下~~(如果長時間行開, 左右隔離都 ...

嘩,好pro呀

原帖由 爆炸人 於 10-10-4 10:42 發表
咁又真, 有時間又有心讀呢間學校, 收到已經好開心喇~

你嗰陣考咗d咩呀??

原帖由 stefi 於 10-10-13 13:57 發表

我係諗住自己去排既, 但我驚行開去厠所/買少少野, 會俾人坐左/拎開左, 我都請左1日假, 由28號早上開始等, 希望到時唔會已經排左好多人啦~

我都係自己去呀,比個囝啊媽湊住先
我會27晚,或者28一早去low

不過上年都收16x個學生,唔知會唔會好大競爭呢??

原帖由 爆炸人 於 10-10-23 09:28 發表
27號晚.... 唔駛咁早喇~~不如你27號晚去視察下咩環境先喇~~28號早d去, 我估應該一定拿到表格架~~

係呀,28都ok呀,咁廿八一早去啦,咁個保安叔叔係咪stay 全晚架>>

嘩,叫鞋盒去???咁我今晚都拎條魚骨去先

嘩,真係好勁...
請大家唔好介意,只不過係突然覺得,有冇必要排幾晚,就為咗一張表呢???因為,最近好多朋友都叫我唔好排通霄,我又唔一定要入李兆強,加上好大機會都係等大抽獎,咁如果係大抽獎,讀邊間其實又有冇分別呢??

原帖由 lywgloria 於 10-10-28 10:16 發表
我舊年都排咗兩日兩夜,都係86號咋,但第一晚前面只有十幾個人排,第二朝同學校投訴,佢地都無反應,真係好無奈呀!

咁嗰7x個人喺邊到嚟架???係學校自己嘅人??

原帖由 winglongyan 於 10-10-28 18:01 發表
當年我排10幾,前我2/3個都無來排,佢一樣入左,重同我個仔同一班.

咁你地讀成點呀??d老師係咪真係好惡??

原帖由 stefi 於 10-10-29 19:59 發表
我28號朝早7點去到排, 到最後拎到77號籌.

但係比我想像中少人排, 因為d人好多都28號晚/29號早上先黎, 只係排頭位果幾個痴線到22號已經黎到, 趕極都唔肯走, 製造恐慌, 先搞到其他人都咁早排姐.

雖然我真係幾鐘意呢 ...

希望你地成功呀^^
不過實不相暪,我冇去到呀..

有結果未呀??好似下午就知架啦bor~~

原帖由 爆炸人 於 10-10-30 10:17 發表
呵呵~~我記得你早1年前已經開始係到問我地金麗點, 但到最后都係無去呀~~
其實你可以試下29號早上來, 有可能拿到表, 但係咁后就唔一定收羅~~可以做後備!!!

咁你現在去那裡報名呀~~其實有次我去行街, 見到油塘有間幼 ...

係呀,就係睇咗一年,越睇越驚,索性冇去low..
我家天天係一個幾百厭嘅囝,你知啦,老師惡,佢受,梗係好啦,我亦求之不得,之但係,如果佢唔受,就大件事嘞,到時,老師又唔鍾意佢(冇特別意思,只不過,老師都係人,都會有喜惡)仲去邊到好??索性的起心肝,放棄..
藍田啟思收左上午班,都仲有幾間要in,到時再睇吓點啦..
至於你話新校,我又唔覺bor~~係邊個位呀??

原帖由 1205 於 10-10-31 08:30 發表
我小朋友金麗畢業, 金麗無錯有一部份真係好出色, 但其實lee 班學生去邊間讀一樣咁出色.
學校最叻係"做勢" 今時今日取表方法, 簡直  佢目的係咩, 大家心照啦.

我小朋友無取過報名表, 吾須要面試, 吾識學校的 ...

對於"做勢"呢一點,本人絕對認同
我先生都係有一個咁嘅疑問,都影響咗我地有冇去

‹ 上一主題|下一主題