用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃棣珊好唔好?
go

黃棣珊好唔好?   [複製鏈接]

呢度好少資料, 有無用家可分享? 謝謝~
   11    0    0    0

0030 發表於 18-8-15 14:29
SSP區來講算好學校~
知唔知校風如何?

yaya_c 發表於 18-8-15 15:39
SSP BAND 1保險線.  我地學校男仔大部份都係乙一放銘賢/長天, 乙二已經放黃棣珊.

今年升中暑期作業有3本, ...
甘校風應該不錯吧~ 我上年聽唔哂個講座, 最重要部份聽唔到(收生標準), 我只記得校長重申好多次講呢間學校係SSP同英文要好, 學生黎至不同階層, 講到D學生品行好似有問題甘 (希望自己理解錯)~ 唔知黃棣珊DSE成績如何?

自己都喜歡銘賢, 但好似好難入甘....

Explorer1010 發表於 18-8-15 19:00
屬B1c中學,
教學模式幾傳統吓,
如果直資小學或私小

多謝你甘有用既資料其實我仲想問問d小朋友一般乖吾乖?我自己都比較著重小朋友品行同價值觀多過學術,吾該哂

hkpapa852 發表於 18-8-16 09:51
聯繫小學係區內寶校, 但中學一直無嫌棄年年照收所有聯繫學生, 其實學校算係咁了!
...

請問對銘賢又有乜COMMENT?去過OPEN DAY, 校長同學生只不停SELL話同學好純.....我相信銘賢都好鬼難入.....其實自行同抽獎都想轉葵涌區, 但又怕跌BANDING....

ok3 發表於 18-8-16 11:06
地區肯定有影響啦! ssp係全港人均收入最低嘅地區, 父母能投放於小朋友嘅資源亦相對少! 所謂"限米煮限飯":ig ...
你甘講, 攪到想轉番葵青區tim....

worldcat 發表於 18-8-16 12:49
如果肯定小朋友唔係邊沿人,我就一定轉。以b1b~b2a計,葵青會多啲選擇。但如果係1c邊沿人,就要諗清楚風險 ...
謝謝意見~ 另外, 知唔知邊度可以睇到有幾多B1位同B1生, 因為想知道夠唔夠分d B1位~

無上黎一排, 原來多左甘多意見, 真係長知識了。 代友問, 女仔SSP 區召, 呈一老師話BAND 1成績(無詳細問頭,中, 定尾, 當係BAND 1尾先), 抽獎如果甘排, 安全嗎? 聖母玫瑰 (排第一), 黃棣珊 (排第二), 德雅 (排第三), 謝謝。
‹ 上一主題|下一主題