用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 09-10年度1C班報到
go

09-10年度1C班報到 [複製鏈接]

[quote]原帖由 suzannelee 於 09-9-8 03:12 PM 發表
09-10年度1C班報到

1. Clarice
2. Jasmine
3. Tiffany
4. Yoki
5.Jasmine Chan
6.Cherry Shum岑曉琳(25) 請多多指教
7. Kelly Au ..... 大家多多指教

九月二十一日(星期一),本校三、四年級各有一名學生正式被確診為H1N1甲型流感,該兩名學生已沒有回校上課,亦正在康復中。經統計後,今天全校因發燒而缺席的學生有14人。為安全起見,本校已於校內加強清潔及消毒工作。

請問 TB (P.4) 即係咩嚟?
手冊入面搵唔到呢個 code 代表咩?

我想 TB 應該是 Text book 吧

Kelly 没有抽樂器班, 但也抽不到女童軍。

原帖由 queenie1118 於 09-9-24 23:08 發表
Hi!唔好意思呀Kelly媽咪,我係Cherry媽咪呀,點解你會知道妳個女童軍無份呢?唔通已經通知咗各家長,但係點解我唔知呢......

Cherry媽咪你好, 唔好意思咁遲先回覆, 前兩天巳收到通告話太多人參加, 未被抽中.....只好等待其他活動

囡囡手冊上寫了要交回健康記錄手冊(粉紅色的), 但我沒有印象見過......

請問什麼是健康記錄手冊?

原帖由 crazyparents 於 09-10-8 20:55 發表
健康院手冊

oh... i see, thanks a lot crazyparents !!!

小學開始唔比家長一切去旅行係正常既, 因為囡囡已經升小一, 唔再係bb, 大家應該要開始比佢地獨立下

原帖由 queenie1118 於 09-11-6 14:22 發表
請問各位家長學校派回English WS有無(12)呀?還有Supplementary Exercise(3)呢?因為我個女無呀!會唔會係漏咗呢?

WS(12) 同 SW(3) 我都無喎, 我諗係無架~

原帖由 shlam001 於 10-1-4 15:38 發表
請問是否不用考英文作文?

英作巳更改為中作

原帖由 winnie@ching 於 10-1-20 11:05 發表
各位,考完試嘞!好似無休息過甘就開左學,小女大部份成績已派,全科DOWN 1個 GRADE,OH NO!!!平均分8X,好怕2月6日見MISS 唔知講咩好。最近見大家到好靜,係咪好忙?天神加ST.MARY 12年條路好長,希望這個平台可以比我哋D家長交流下,無甘寂 ...

全科DOWN 1個 GRADE >>> ME TOO, 但又唔派卷真係唔知係唔小心錯定係真係有嘢唔識答, 無路捉, 不過我估d卷應該唔係咁易做, 因為我個女話聽唔到有人攞100分, 唔知真定假, 我記得自己以前小學考試好易100分, 仲好多人攞! 點解現在咁難架?? 一年級巳經如此........仲有12年呀!!! 大家都加油啦!!!

原帖由 winnie@ching 於 10-1-8 12:59 發表
Hi, 考試臨近,係咪個都好忙呢?今次考試多左好多範圍,好似有d力不從心,唔知從何着手好。

你地收到PLPR評估未?死啦!阿女好低分!但佢話有同學29分!mouth:" />oh!點追呀??? ...

winne,

請問你係點check到PLPR分數? 評估report都無寫...

i see.....但我囡囡帶果張粉紅色的回條只係寫咗佢既level

1C班啦啦隊

運動會當日1C班表演......好可愛~~

http://hk.myblog.yahoo.com/holyangels091c/article?new=1&mid=2

原帖由 peggylun 於 10-2-8 14:57 發表
Kelly, Thx Thanks! Cos u let me have a chance to see my princess's performance. Sooooooooooooo lovely ar!

hi Peggy,

Kelly is my daughter, I'm Rebecca.

Can u see your princess ??

The video was taken by my husband's camera and its resolution is too small. I think not all of you can see your little princess properly but at least can listen to their lovely voice.

Dear all,

Do you have the whole group photo for the visit of the zoo? Coz I can't see my daughter properly from her photo.
Pls pm me if you have.

Many many thanks !!!

請問大家有冇常識作業? 手冊話要做, 但我搵唔到, 阿囡話係老師度........

回覆 227# peggylun 的文章

Thanks Peggy!!

請問大家有冇數學全方位作業?
‹ 上一主題|下一主題