用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會 part IV
樓主: sara11
go

聖母幼稚園同學會 part IV [複製鏈接]

醒目開學勳章

做校服喇,登記校車喇咁囉!不過阿二2樣都唔使,着家姐嘅校服,新學年坐保姆車啦!因為校車唔接ECA,咪要搭街外車,今日主要返去睇吓有冇家教會D 紀念品,我想買食物袋、筆袋、鞋袋 & 美勞袋

原帖由 pyma 於 11-6-8 13:41 發表

你要小心呀, 你仲要照顧三個小朋友架

咁快帶亞囡去新校

醒目開學勳章

阿囡呢排久唔久就彈句老師話畢業禮要咁咁咁.....,畢業禮會點點點.......,我同佢講你自己記住,唔好咁早同我講,我一句都唔記得!

原帖由 pyma 於 11-6-9 11:56 發表
返兩個多星期, 佢地就畢業啦, 我唔捨得呀

醒目開學勳章

咦!張 rundown 冇講喎!我都係頭一次參加,不過多數都半日嘅,幼稚園生,表演有限啫!

原帖由 sara11 於 11-6-9 12:41 發表
嗄!原來得番兩星期......
我想問畢業禮係咪上晝就搞完,我要安排請假!

醒目開學勳章

你哋囡囡會唔會好期待讀小學,我果個話唔想讀小學,唔想畢業,唔鍾意小學D 老師,驚默書唔合格....... 唉!呢濟好煩!

醒目開學勳章

家陣1號風球。

原帖由 imcc0_0 於 11-6-10 11:22 發表
我阿囡暫時就冇咩特別話唔想返小學????

今日係熱到

醒目開學勳章

係有嘅!我送囡返學時見 set-up 好晒啦!

原帖由 pyma 於 11-6-10 10:07 發表

知唔知今日有無彈床跳呀

今日好熱呀 [/quote]

醒目開學勳章

pyma, 今日我叫阿囡問你囡囡攞返張紀念冊啦!but 佢話你囡囡冇畀佢寫喎,你囡話唔記得帶。

原帖由 pyma 於 11-6-10 12:10 發表

咁就好喇, 因為我囡今6月架, 佢K1果年無得開, 舊年落雨無得跳, 佢哦在我好耐, 好怕佢最後一年都無, 好好彩有咋, 如果唔係佢又會有排講 [/quote]

醒目開學勳章

畢業禮至派,咪要即席揮毫,我仲諗住叫阿囡慢慢喎!

原帖由 pyma 於 11-6-10 13:09 發表

我囡日日都帶住好幾張, 但就成日都唔派, 我尋晚已提佢好多次, 但佢就當我耳邊風, 自己班果D寫完又唔比返人, 日日都帶住, 提住都係唔記得, 睇怕要到畢業禮果日我幫佢派先得 ...

醒目開學勳章

sara,有冇諗住畀返張紀念冊我呢?如果傳遞上有困難,不如約你下星期見老師果日食個早餐呢!

原帖由 sara11 於 11-6-15 09:30 發表
Good morning!

醒目開學勳章

係咪諗住叩其他心水學校呀!加油呀!

原帖由 chole媽媽 於 11-6-15 11:39 發表
講開又講,擒日帶阿囡去見學校,我都未見過阿囡緊張成咁(磨權擦掌,拉衫等等)佢彈琴表演都會緊張,但都唔會咁,攪到我都幾衰,要個5歲半小朋友承受咁壓力.其實間間學校都係教好學生,又可必太過強求.

...

醒目開學勳章

我係24號,我同你應該撞唔倒啦!今次你會唔會特別多嘢問,話晒係最後一次家長會,阿囡讀小一,係咪好興奮呢!我當年大囡升小一,我真係開心過自己讀小一吖!

至於放學,我 day day late 喎!仲係 late 得好 late 果種,學校閂門至到,可能要你老公等等得唔得!

原帖由 pyma 於 11-6-16 10:13 發表
lola,

你家長會係邊日呀,
再唔係叫SARA 寫好比我個囡, 叫我老公放學時係樹下等你, 咁就可以比返你又可以比我囡果張你, 好唔好呢

醒目開學勳章

今日咁大雨,我要拖住3個返學呀!大囡學校 TSA,淨係3 & 6 年班返學,其他年級放假,落雨通街截唔到車,結果真係要幾論盡有幾論盡,阿二、細B 着雨褸都鞋濕,大囡冇着雨褸,擔遮,下半身濕晒,希望快D停雨啦!下晝,我仲要拖全部出動帶大囡去牙科覆診呀。

原帖由 wu_winky 於 11-6-16 09:24 發表
各位早晨:好耐冇講野,今日一定要講,今日好大好大雨,話說蕎蕎著拖鞋回校先換,當然我全身濕哂,蕎蕎入左學校,我在校門口見到校車,一部又一部,有很多家長都幫手一個接一個拖回校,我都有幫手,唔知有冇拖到你們女女呢,我想 ...

醒目開學勳章

講開家長會,sara, 你囝囝間學校一年有幾多次家長會,我囡果日得一次,仲要頭一個學期,呢樣我就麻麻地鍾意,好多學校都有2次架麻!而張成績表又冇名次又冇 comment 喎!成日靠估,真係麻麻哋!

原帖由 lola2008 於 11-6-16 10:52 發表
我係24號,我同你應該撞唔倒啦!今次你會唔會特別多嘢問,話晒係最後一次家長會,阿囡讀小一,係咪好興奮呢!我當年大囡升小一,我真係開心過自己讀小一吖!

至於放學,我 day day late 喎!仲係 late 得好 late 果種,學校閂門至到,可能要 ...

醒目開學勳章

我又面對新一輪難題,大囡E+返學,好似食散餐咁!返一日放幾日,就算返學都放11點,於是搭校車返到嚟大約11點50分,跟手就要急急腳趕住接阿二 & 細B,如果校車塞車遲,我就更趕啦!

醒目開學勳章

我阿二都冇提喎! sara, 今朝我見到你囡囡,佢畀咗叠紀念冊我揀,But 冇我囡果張嘅 ,你幫佢收咗响秘密地方呀?

原帖由 sara11 於 11-6-20 10:45 發表
Good morning!

pyma & chole 媽媽,
你地好啦, 有得開大食會! 呀女話佢果班無!
‹ 上一主題|下一主題