用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部)2009/10小一家長請入黎報到!!! ...
樓主: LS+MCS
go

瑪利諾修院(小學部)2009/10小一家長請入黎報到!!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

yes, 就係咁,响學校學,逢星期五放學,但就冇校車坐,要自己接。

原帖由 mmak 於 10-6-13 11:26 發表
我囡嗰班一年級 都有學生join 到gymnastic club...
好似係抽籤的...

我星期五去派飯時見有個囡囡著 PE uniform, 嗰日suppose 係著裙, 我仲問佢"係咪著錯校服呢??"...
佢話放學去上校內ECA堂 係gymnastic 呀....

...

醒目開學勳章

mmak,有事請教,我囡囡成日話唔想食學校嘅飯,想帶飯,但我唔能夠 g'tee 佢餐餐有得帶,如果有日冇飯帶 (例如我冇煮),咁當天有冇得即時買飯盒,係咪要即俾錢,仲有冇得揀餐?

醒目開學勳章

應該唔係藝術體操,因為阿囡話無玩過,亦唔見高班姐姐有玩絲帶、球、繩等,除咗呼拉圈,教練會教打筋斗、拱橋、一字馬、空翻、側手翻......,器械就玩過呼拉圈、平衡木,彈板(類似跳馬動作嘅踏跳板),我囡未参加 gymn. 前冇學過,冇面試,統粹抽籤,學校應該會參加校外比賽,因為係 web-site 見到有參加亦攞好多獎,但最細可能都要上 P.3 至可以。

原帖由 clarachel 於 10-6-15 23:55 發表
hello, lola2008,

小女將於九月入讀小一,在暑假會學藝術體操,故想問問學校的gymnastic club是教這個還是競技體操呢?如學過少少,小一生能否參加學校的gymnastic club呢?還是要面試或抽籤呢?而學校會否參加校外的比賽 ...

醒目開學勳章

大家知唔知訂咗嘅音樂盒有聲氣未?
‹ 上一主題|下一主題