用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博士山(香港)國際幼稚園 有無今年返N1家長?一齊分享吓
go

有無今年返N1家長?一齊分享吓 [複製鏈接]

點解唔開心呢 ? 我想幫個女報10/11的N1,好想知其他BB讀得開唔開心。
THANKS!
原帖由 nicky127 於 09-9-1 13:53 發表
pearpear,

我個女返am班,佢地第二個禮拜五已經派咗schedule比我la,我估pm班呢兩日都會派,我個女開頭返學喊咗3日,第4日無喊la,都算幾叻,但你個b仲叻,完全唔喊,你小朋友洗唔洗搭校車呀?我比個女搭校車,不過就有工人陪 ...

BearBear,
Thanks for your reply.
剛剛先煩完大女返小學,又到細女搵nursery,好煩!
我會報名先,希望收了她,不用再煩 !
原帖由 PearPear 於 09-9-1 15:32 發表
Happyrain,

我bb而家都ok! 但未係好確定佢係咪好開心? 我又唔可以自己去湊放學,可能要遲啲先再清楚佢情況!  

不過我聽朋友講, 呢間學校係"開心型", 唔會係壓力型學校, 小朋友讀得應該會幾開心~  所以我當初先會揀 ...

甘又難怪你唔開心,如果我都唔happy。見到亞女cry,會心痛死!
依家仲有無問題?你個女仲肯唔肯返學 ?

原帖由 nicky127 於 09-9-1 23:11 發表
happyrain, pear pear
上個星期因為校車服務只提供接返學但唔接放學,所以工人姐姐放學就同mj(我囡囡個名簡稱)搭的士返屋企,噙日開始返學同放學都有校車搭,噙日姐姐如常去課室接mj(因為佢同mj一齊搭校車返屋企),點知 ...

PearPear,
Sorry, 上次寫錯你的名!
我的大女今個月開始返小學。培僑書院,唔知你聽過未呢 ?
原帖由 PearPear 於 09-9-1 18:07 發表
Happyrain,

妳大女讀小學啦...介唔介意講讀邊間呀?
我而家都諗緊將來比bb讀咩類型學校好?

Lillymom,

你細仔在boxhill 讀緊呀?好唔好 ?
考p.1 真的好煩!搞了成年,想起都驚 !
培橋舊年都有好多人考,好在個女考到,否則都唔知點算。
阿女話面試好好玩,會用英文和普通話講故事,然後問問題。她說不是很難。
原帖由 lillymom 於 09-9-2 11:41 發表
我個細仔係bunny A﹐大家好﹗

happyrain,
培僑好嗎﹖我個大囡今年考P1﹐好煩啊﹗已經去了培僑交了form﹐個interview難唔難啊﹖

nicky,
你個女好得意,幾大 ? 有無在boxhill 返過playgroup?

原帖由 nicky127 於 09-9-2 13:58 發表
happyrain,
我雖然無見到,但聽姐姐講我都已經好心痛la,後來我問mj係咪好驚?佢答我話見唔到姐姐怕怕 ,不過好彩佢都仲肯返學

PearPear,
Do you live around Shatin?
PKC 是直資學校,主要用英文同普通話教。學費ok,今年$2100 一個月。
我個女返了幾日學,她說很開心,很喜歡返學,又話識到"好朋友"。因此我都"老懷安慰"。
成績好唔好真是未知,因只返了很少日子。

原帖由 PearPear 於 09-9-2 16:27 發表
happyrain,

有呀, 我有聽過培僑! 係我朋友話我知, 近年呢間學校係沙田幾出名!  我以前都係沙田讀過書, 我年代時就未有呢間學校!  所以都唔係太認識.  不過聽講係類似直資學校之類.... 其實都唔係太清楚!  可否分享 ...
‹ 上一主題|下一主題