用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope letter
樓主: LuLuciaMa
go

Good Hope letter [複製鏈接]

Received a single piece of paper accepting my gal to pm class too. Mine is 0811 samll gal.

What a merry Christmas for us! Thanks God!
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞門.

原帖由 Fishlo 於 10-12-28 10:15 發表
終於有機會講"收咗亞女啦"! 雖然係PM offer 都好開心!

我地都係冇宗教背景, 冇識學校嘅人, 亦吾係專業人士, 兩公婆收入吾多, 而且我個女in時初頭吾肯自己坐, 跟住都肯答老師問題, 不過其實只問過約3條, 跟住派糖,  ...

Congratz Fishlo, 下年我個女有機會同你個女同班喎....

所有家長都會覺得自己的小朋友會比其他小朋友優勝, 呢點我唔會有異議, 但當一間學校喺1500人入面只收150人嘅時候, 係唔係要調整一下自己的expectation呢? 為什麼非要說學校不是呢?

面試的標準事前(什至事後)所有家長都唔知, 又何來不公平之有?

我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞門.
‹ 上一主題|下一主題