用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

Re: 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~

york 中/英文 kg 已經approved 左學卷呀 ?? 我見個link 到係confirm 左喎    

聽完你地甘講 york 真係好commercial 喎 佢地除左成日講d 小朋友點叻外 好似真係冇乜到題講d 小朋友既發展    

我都煩緊好冇比阿女入YORK 呀

自願性參加興趣班$3800 - 係唔係全個課程$3800已包劍英,JET SET,Standford再無其他費用因經常聽人講commerical 和至少加埋學費都要7000-8000 一個月

睇到呢個pt先驚 如果用唔到學劵 仲要參加甘多野 似乎拿利d喎 仲要比佢係出面學其他野 wa  

Hi Gertrude
我係另一個topic 到見到 d mami 話york exam 有名次排 10名 if kid cannot sastify 就冇名次 甘會ng會將d 小朋友 分化左 叻既miss 就谷多d 等佢可以join多d public 比賽 我成日worry 係個小朋友會ng會好大壓力 我都明白york 都想自己間kg 可以出名d 多d人識

有冇MAMI 收到YORK 寄信黎 要係5月4號 註冊架 ??   

可能我係遲個批先去int 我都係尋日先收到信咋 想問下已註冊既mami 當日既 程序係點 ?? 因我諗住叫婆婆去 thanks

HI Meldoy2216
我係4月先去int 架 我阿女係pm class, york 講左am 冇位 wl 都冇位 so我都冇所謂 if下年有am 先轉番佢上晝 anyway 你晒唔晒要坐校車 ?? 其實我見佢地d 什費都好貴, 另外你會ng會比你小朋友join 個新生適應班 要成2000元 wa 好似好掠水甘既??     

more question:

york 好似仲收緊人 佢地actually 有幾多班 am/pm ?? 我fd 話york 雖然有3 間學校 but收甘多小朋友 會ng會唔夠地方比小朋友?? 會ng會好迫??

點解甘多mami 會將york 係大後備, 係米york 有any 問題??   

york can apply coupon 係其他d什費真係貴左d 者  

除左以上個d晒費 另外if你比個小朋友join佢地個適應班 only 2 weeks 都要2000元 wa去一去註冊 晒左好多$

more 個次我打電話去問野時 個ms tong 話等緊emb批coupon but 佢講到實牙實齒話今年k!開學可以entitle到 如果york真係批唔到 我又未必比阿女去讀啦 寧靜等下年 先再算

除左以上個d晒費 另外if你比個小朋友join佢地個適應班 only 2 weeks 都要2000元 wa去一去註冊 晒左好多$

more 個次我打電話去問野時 個ms tong 話等緊emb批coupon but 佢講到實牙實齒話今年k!開學可以entitle到 如果york真係批唔到 我又未必比阿女去讀啦 寧靜等下年 先再算   

我覺得york已經減了學費,所以學卷應該無問題,
york 幾時先可以confirm 到 用ng用到coupon?? 芳另外我都唔信佢地d茶點費甘貴 wa 唔通日日包心次肚咩 if真係3300/year 我都會出聲問佢地個d係乜野黎law?? 唔係佢叫比$ 就比架 都要知點晒 right??

HI 甘有冇mami join 左york 個新生適應班 ?? 7月19號 - 8月1號 $2000既 ??  

我係尋日去註冊 又唔見有塊克板寫左野喎 我淨係知道佢地d miss 返晒黎 (佢地尋日係校慶 唔晒返學既) 个个都 好似好趕住去開會甘 個miss好hurry甘同我對下 d 票 已經好急甘同我講話遲d有信比我 會知道more detail 前後都冇15mins 我已經走得 早知我就唔特登請上晝 啦  

我知york 到而家都仲收緊 我個女係細女 都快約我int 同收埋 我估你而家打去 仲有chance 佢地個校舍又唔係好大者 點解仲收緊呢??  

到而家YORK都not confirm學卷
唔怪得到而家都唔晒我地比學卷住啦 第2d kg一早已叫d家長擺低張coupon 喎 就黎8月開學 if佢地唔confirm 我又未必比阿女讀啦  

Hi Hi gogoMa
你女女係讀am/pm class 我女讀n1 pm keep in touch ~~
‹ 上一主題|下一主題