用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
樓主: Krystal
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

Re: 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~

14號am個家長會 甘多位mami係米全部都會出席?? 唔知個家長會攪幾耐 我仲未請假tim      

原文章由 gogoMa 於 07-7-2 01:17 發表
E... 咩14/7 原來係家長會黎架....~!!!??
我重以為只係

sorry 我攪錯左 個日only返去law學服 同通告 唔係咩家長會
york話家長會已經開左啦

大家知唔知返適應班要唔要著校服架

如果唔係睇下york mami 有冇update 我直頭5想上bk 呀 睇完只眼又勊又暈 頂唔順

summer 係著 白/克鞋??

me2 阿女著size 4 都嫌大件
原文章由 gogoMa 於 07-7-16 23:44 發表
我個女(4)碼都大件... ...

[quote]原文章由 Krystal 於 07-7-16 01:10 發表

男仔7碼會唔會好大件???
我女女99 cm高 ,  

你個女好易認呀 其實係我係甘牛甘眼 想識你ma 另外 我個女到我放工返去 都仲話要咩書包返學 好似好中意 我放心 lu 佢同我講有玩滑梯 冇話有波波池 可能阿女未係好識分 淨係知有得玩就得 個miss 都話阿女好叻 冇喊 送佢返學時 阿女冇同我byebye又冇望返轉頭 我仲驚佢入到斑房先喊 好釆又冇 forme 我已經覺得阿女好叻好叻 我好安慰呀 見佢入去返學 自己都有d感動到眼濕濕 阿女大了 有d自大tim希望各位mami 唔好嫌我煩    
原文章由 Krystal 於 07-7-19 15:25 發表

今日見到你女女的身型,著4碼都唔會好大件 ...
哈哈 ~ 咁都認到我個女 ... 勁呀 !!!

點解我想放阿女張相 1upload時 佢就出呢句既 anymami canhelp "您設置的頭像超過 200000 字節大小,請返回修改。"
原文章由 Krystal 於 07-7-23 15:38 發表

gogoMa :

觀看帳號 ---> 編輯個人資料 ---> upload 大頭相下面有得 set 相片 size ... 你睇睇啦 ~

你地有冇幫小朋友 句書 ??係米用透明包書交 ok ??
原文章由 Krystal 於 07-7-23 16:13 發表

我都係呀,Andreas 界損晒d手指頭呀,點算好呀...???

Hi Siufo 我已經試個啦 都係唔得 唔知係米我部机有事 想upload 阿女張相等大家認得下 有個照應都唔得 :tongue:
原文章由 siufo 於 07-7-25 14:14 發表
size太大, 你set細d, 試下唔over120像素x120像素喇!

唔係fa 攪d甘既野 好啦 諗住等到york可以用學卷 又巧立名目 我都識有個fd個仔係yuenlong 來因到讀 等我聽日問下佢先得:tongue:
原文章由 patsm 於 07-7-25 18:51 發表
請問各位,有冇人知york可以用學卷後會唔會加一項$叫english learning around $1000/month,我朋友today打電話俾我話york的姊妹校(萊恩)要收英文費(her daughter also study k1 at this august)仲要一次交三個月 ...

i just rec a call from Mr Fung to ask me try sch bus at Aug 4, but no inform the time / venue to take, i live in Kwun Tong
原文章由 cobymom 於 07-7-26 23:00 發表
Hi So & Melody,

I will try on the bus on 4th/Aug too. Mrs Hon informed me we have to get on 8:25. She told me that the bus will go  from Ma On Shan to Shatin. So Kwong Yuen is the last second  ...

有位何太今日打左比我 又唔係之前既馮生 叫我8月4 日係8點05分 華好早者 我係官唐線既 有冇mami係同我1伙架 大家相認下先啦
原文章由 kittty 於 07-7-30 17:45 發表
我都係呀

is Mrs. Ho called you?? if same, i think we are the same route, how about i put a rose on hand so that we can meet
原文章由 siupoy818 於 07-7-31 20:49 發表

尋日終於收到電話, 家住藍田,8:30 上車,so good.
但唔知大家同唔同一條線呢?

hi crystallam, did mrs. ho call you?? if same i think we are the same route, how about we meet,i will pick up a rose on hand see U
原文章由 Crystallam519 於 07-7-30 23:59 發表
Hello ShinTersea,

I live in Kowloon Bay and I try the school bus on 4 Aug at 8:10 am.

今日都有試搭校車 又冇早排個summer class 甘混亂 可能上次有適應班又有d 興趣班 好多人好乱 今日見d yeeyee 同miss 都有捉實個小朋友 until 佢地去左車 又幫佢地lam好安全帶 都幾細心 我問個miss 到時放學時 係一定架校車駛到york門口 先比小朋友上車 同埋一定唔會係對面馬路 甘我都放心d 希望阿女讀得開心啦 就舨正式返學lu
原文章由 twinnie 於 07-8-4 16:54 發表
唔好意思,我咁遲先覆你,因為依幾日工作好忙,冇時間睇;call我試搭果個係崔太,我今日本來想一齊試搭,但好可惜依幾日開通宵好累,所以我叫左我奶奶湊佢,我問番我奶奶,佢話佢搭A線,不過我個仔今日去到學校 ...

my daughter join the summer course N3 her teacher is Ms cheng she is Ok and very nice, she always smiling , she is long hair and not very tall (sorry, whin i in office i cannot type chinese i dont knwo why??)
原文章由 maggieszt 於 07-8-8 11:21 發表
Hi ! ww_so,

我想MS CHEUNG應該有經驗的,而且應該會細心,因為她打電話來係問我女有沒有食物敏感。

抖足精神 聽日對我同女女黎講 都係好難忘呀
原文章由 twinnie 於 07-8-9 17:33 發表
今日返唔到學,我個仔好似好開心咁...唉...

this morning very heavy raining, i see my daughter go inside the school bus lu
原文章由 Krystal 於 07-8-10 09:08 發表

打風呀,剛剛送左女女上校車就掛一號風球,我估下午校可能會停貨呀!!!

can we call school to ask more detail, i am in office my bunbun said BB ok
原文章由 gogoMa 於 07-8-10 11:18 發表
我住西貢... 架校車好準時到... 一開車門個EE 問都唔問就抱左我個囡上車. 我話比佢聽個囡個名, 佢話係!係!係....
都唔知佢有無CHECK 過... ...
我驚上錯車多D... ...
[quote]原文章由 twinnie 於 07-8-10 1 ...
‹ 上一主題|下一主題