用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 崇真(國際) vs 美孚地利亞 vs 康傑 vs Boxhill ...
go

崇真(國際) vs 美孚地利亞 vs 康傑 vs Boxhill [複製鏈接]

美孚地利亞又平又英語環境, 我覺得比無學劵的學校更長時間接觸英文. 小學就不清楚, 但聽人講有印度籍的學生能夠入DBS. 因地利亞英文不錯.

崇真我去過面試, 不大喜歡, 行政也幾亂, 接小朋友搭校車也會弄錯.

其餘兩間不清楚.

崇真由天光in到天黑, 帶埋小朋友在禮堂聽, 小朋友不耐煩, 家長顧住小朋友也聽不入腦, 上到班課走廊又是等, 又沒有玩具比阿b玩, 那晚走時好像已過7點, 小朋友又肚餓, 又無得睡覺.  我是最後那批, 好像等了3個鐘.

如果你揀TT就讀國際班好D, 但好像不易入和學費貴. 有個讀TT普通班的家長話如比佢再揀就會揀九龍塘個D.

現在選幼稚園又不是中學, 我都知地利亞中學不好, 所以我不會揀. 地利亞有間加拿大國際學校未又好多人爭. 咁平學費又全英文上堂點揾.雖然得一個NET, 但每日上堂也有15-20min. 有學劵的學校也很少有日日NET啦, TT多NET, 但上堂時間又差不多(我指普通班, 如我無攪錯).  

有些人不喜歡印巴籍, 但陳守仁都有啦.

‹ 上一主題|下一主題