用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 09-10 入讀培僑小一 請進!
樓主: sumichow
go

09-10 入讀培僑小一 請進! [複製鏈接]

各位媽媽好,

我細女也快是培僑一份子,  很期待開學的一天快點來, 又有機會見翻上年k3已畢業的幾位學姐~~

PUIKIUFRIEND, 你好

我在網站內看到08年小一家長有談及以下題目

"我地o係學校買左都未有貨, 不過o係學校買SPI真係平好多"

請問是否今年也有代買書包的? 因為亞囡現時見到公仔圖案書包也想我早點買一個, 但如果學校有集體代訂, 我想到時才買~ 請指教一下... 謝謝

原帖由 sumichow 於 09-1-6 02:59 發表
咁快要諗到買書包!

係呀~~ 亞囡見都表姊的書包很靚,所以每次經過書局見都公仔書包便不願走呀   ~~ 不要見笑

原帖由 macaw 於 09-1-7 23:24 發表
學校有校鰴的SPI書包

唔該晒~~那要跟亞囡調整一下心理, 不買公仔書包啦

原帖由 kokaiho 於 09-1-8 09:42 發表
昨天下午,驚左一陣,因為收到教育局發出的小一選校通知書,因為我無為小朋友成功選校,叫我去派位中心選校....
嘩..好驚!!!唔係wah???我係培僑交左留位費la!  立即打電話去教育局問下,重驚..佢話無收到培僑通 ...

我都是昨晚收到, 跟你想法一樣, 不知是否有搞錯呀, 因為留位費是沒有收據 我也要馬上打去求證一下, 才放心

原帖由 00adafan 於 09-1-24 19:24 發表
她會否因此不開心的呢?

不會呀, 因為已跟她商量好不買書包, 但可以買筆袋代替, 也是一樣啦....... 而且款式更很多啦
‹ 上一主題|下一主題