用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 10/11 K1A (Dorset) 入黎交流下!
樓主: shirleyshek
go

10/11 K1A (Dorset) 入黎交流下! [複製鏈接]

大家好, 我細女編左 (Dorset) K1A, 多多指教!
Name : Vincy Ma
   0    0    0    0

你囡囡叫咩名?

原帖由 HM3898 於 10-8-16 21:45 發表
你好!我個女都是入左K1A,多多指教!

好快又開學了~~ 小朋友們加油!

原帖由 tehebb 於 10-8-19 10:39 發表
大家好! 我個女都是K1A, 多多指教!

My Session is 9:00am

原帖由 chung_mama 於 10-8-30 16:52 發表
Hi, my daughter is also in K1A.  Wow.. seems like most of our kids are girls~~!  Let's meet on Wednesday.  My session is 11 am.

大家好! 今日開始做assessment la...

HM3898 ,

好呀! 搵日約埋一齊出黎玩!

原帖由 HM3898 於 10-11-9 21:54 發表

今天問TUNG是否有大PAPER做,她說是,問她點做AH,她說不停地畫圈圈LAW!!

TUNG問可否約同學仔出來玩,唔知你們有冇興趣呢!!

Hi, HM3898

我大女上左小一, 之前都係根德女..hehehe

原帖由 HM3898 於 10-11-13 00:26 發表
你係唔係仲有個大在KV讀K3架.因好似見你有兩個女.而TUNG個家姐而家都是讀緊K3.

回復 2# HM3898 的帖子

oh~ 以往經驗係考試前個個星期五, 無功課做架bor~~~ 死火! 阿囡考天才.oh~ no..
咩都無同佢溫, 不過平時放左學都有同佢溫下習...唔知阿囡考成點呢...今年的策略轉左?? 同以前唔同晒?? 咁知唔知明天考咩?
好似連考試科目的次序都轉晒, 以前係第一日GS + MATHS , 第二日 英文, 第三日 中文

算啦, 睇下佢識幾多都好!

Vincy就3月14日先開始Show and tell~ 佢都有話要拎厠紙筒返去比Miss Man.

原帖由 Barbe 於 11-2-24 19:02 發表
Show and tell?未做呀!Ms Man話由學号尾輪起,topic 亦有不同,要收到通告至知。無話要厠紙筒wor!?

我都係3月4日見家長~ 下午見

原帖由 Barbe 於 11-2-21 22:34 發表
有無家長都係三月四日見家長?

請問有無 (悠悠) & Ivan 定 Ian 的家長係到? 因為我囡Vincy成日提起佢地兩位, 我估佢地應該好Friend..haha

chung_mama,

Hello, Yes! My daughter is Vincy (蔚妍)..heehee

I also want to join the gathering in Easter, my email : [email protected] , thanks!

原帖由 chung_mama 於 11-3-26 09:30 發表
No worries, you are welcome.  The party bag yesterday was huge.  I think there are quite a few March bday boys and girls.

Vincy mama, is your daughter "慧妍"? (Sorry if I typed the name wrong).  Lean ...

‹ 上一主題|下一主題