用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

無嘢比健康更重要,一定要好番晒至好返學,否則佢剛好番身體抵抗力差,再接觸其他病菌就大件事 lu。我相信學校會有機制去評核學生各科嘅表現!妳自己都好好休息吓!祝福您一家!

原帖由 lbb 於 11-6-5 21:52 發表
阿女今天下午出咗院啦,已經冇燒,但口腔內的白點(炎症)未好,我個醫生話佢要留係屋企休息食多幾日藥,不可返學,星期四覆疹後才可,所以可能考唔到中、英文speaking, 中文卷。

好開心聽見各位小女孩陸續康復!

...

各位媽咪,輪到我個女嘞!剛剛入房摸到佢條頸好熱,一探就38.5℃,聽日假期,都唔知去邊睇醫生!今次要加油自己攞!

多謝大家關心,阿女今朝都係低燒,屋企有退燒藥,一路食住,依家剛退燒!我老公話佢冇其他唔舒服就唔睇醫生住,而且佢睇落仲好生猛添。坦白講,我都驚會唔會返轉頭,希望唔會啦!

多謝!頭先同佢探完,又有小小微燒,都係請假穩陣啲!稍後會同佢去睇醫生。如果需要 check 有咩功課至再聯絡大家啦!Thank you!

原帖由 TszYingMama 於 11-6-6 21:56 發表
多點休息吧!小朋友發燒是有點反覆,千萬要留意呀!如果明天不能上學,有什麼需要就即管出聲啦!

剛剛把阿女個功課袋交去比校車姨姨,發現同站有個同班同學都發高燒未退,所以返唔到學!唉,今日又唔知有幾多同學缺席啦!

我都答唔到你因為同學仔忘記把功課袋放學交比校車姨姨!

原帖由 mavisng2003 於 11-6-7 15:44 發表
今日英文其中一樣功課係:G. Comp(8) corr on paper.
但係亞囡收唔到呢樣功課,請問Comp(8)係幾時喺學校做呢? 因為亞囡上星期三同今日都無返學,所以如果係呢兩日喺學校做comp(8),咁佢就應該係無呢樣功課嘞! ...

係呀,阿女反反複複微燒,今朝至好似退咗(希望真係退晒),今日都冇比佢返學!休息多日好啲!

Email 咗比妳啦!

原帖由 easybring 於 11-6-8 10:53 發表
這兩天囡囡也發燒缺席, 今天好d, 但都要休息下, 個人好疲倦.  holdiay時, 去了睇法國門診, 只是一般感冒發燒, 不是腸病毒or手足口.

我現急需要成語工作紙作溫習用.  請問有沒有媽咪可以email比我呢?  謝謝!

另外,  ...

大家有冇發現四張相入面有三張印錯咗班別(印咗P1D),我都睇唔到,但比大女發現。問阿妹佢話 Miss Lo 叫佢哋環保啲,接受到就唔好換。不過我還是叫佢試吓退回比 Miss Lo,因我真係介意咁錯法囉!
原帖由 lbb 於 11-6-22 14:52 發表
今日相同書都派晒啦!

回復 1211# mavisng2003 的帖子

我囡囡會去2A,咁妳囡囡呢?仲有,有冇暑期作業做呀?阿女今日發燒冇返學,手冊又冇寫!

唔該晒呀!但係有啲傷感下年唔再一班 lu。

原帖由 mavisng2003 於 11-7-4 14:46 發表
我亞囡今日都發燒無返學,同學仔幫佢寫咗呢幾樣功課:

~ 6/7到學校網站下載功課
~ 已派會訊及校報
~ 已派成績表及中、英、數評估報告
~ 6/7(Wed)12:00noon-4:00pm回校交留位費及買書(學生不用回校)

...

回復 1221# lbb 的帖子

我都好感激妳哋呢班「戰友」吖。好唔捨得但係可能再升班又會撞番埋一齊呢!
‹ 上一主題|下一主題