用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 21 之"秋高氣爽,去完 picnic 好溫書喇" [複製鏈接]

格格...你估錯咗...這幾天我係無得放假,做到
下星期都係得一三五半日安,到12點才知放唔放到添....公司請了幾個外客來呀!! 不斷轉台 (明珠台→中央廣播電台),而我就兩個台都不靈光...舌頭都打結

鐘點姨姨就這星期+下星期初去星馬旅行,真梳乎.....好羨慕.....小鴨又要帶飯,想懶唔煮飯都唔得....但見佢日日食得咁開心辛苦啲都係值

要繼續努力

格格ops:" /> ops:" /> 比我的屋企人見到一定 邊有你講得咁好.
惡起上來唔出聲全家都怕咗我.

2b仲幸福na >>你們個個靚太都係咁幸福啦

下午去了公司牙醫處...剛洗完牙回來.
洗牙的感覺就真係好似做一個無麻醉的小手術咁痛苦.......如非必要真係咪攪...原來我加咗智慧喎....出了隻智慧齒都唔知

當年我和老公渡蜜月時就去過西歐,走馬看花咁.....我比較鍾意做背囊黨,但年紀問題不能像18/22時(<-現在係差不多係加埋咁囉....哎哋透露咗秘密添)咁背著個背囊去足一個月.

我同啲囡講一家去就好大花費,佢哋讀到中三到啦! 就應去見識見識.我兩老都去過不少地方,可以等退休才再去啦.當年結婚時做我伴郎的朋友剛去完南極回來,看他寫的遊歷......真係羨慕到流晒口水.單身貴族真係去邊都得....

原文章由 alicetong 於 07-12-4 14:55 發表
2b,
homama真是number one 好媽媽好太太來的:D :D
教小朋友又有一套好work 0既方法:loveliness: 是格格的盲公竹
和貴人來的 經常關照我架:) :) 多謝晒:loveliness:

...

公司內附設的診所,係在公司時間才開門.....還要半年前預定時間.....高級行政人員.......我都想

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-12-4 16:25 發表

Homama

用公司時間去洗牙, 真係高級行政人員

早晨呀: 各位靚太
天氣轉冷的先兆哇......烏雲背面都是陽光
下星期小鴨福音營,聽聞年年都係入營時氣溫成18-20度,但入到營就氣溫驟降到10度以下,但啲細路入營時就一定唔肯帶衫猶其啲仔,等一眾阿媽在擔心 ....

原文章由 2bzmummy 於 07-12-5 09:03 發表
Good morning ALL !

點解今日個天灰灰的 ......

昨晚在電腦睇咗以下bk媽咪介紹的港台制作.如你係那位媽咪,你會點做   現在有囡有仔都係要擔心.

值得父母與子女收看 - <性本善> - 同居少年
http://www.rthk.org.hk/rthk/tv/sexeducation2007/20071201.html

上星期六在小鴨學校乘巴士,當時車廂坐位已滿,我和小鴨站著司機後的位置,見到五六個F3/4左右的男囡學生,見到其中一位女生與坐在她身旁的男同學十指緊扣,小鳥依人般靠著 小鴨與我打打眼色.....發現這位美少女係小鴨同學的家姐(咁確定係F3),在對面的還有幾位同學.....言談間知道坐在對面有一位阿sir,他們就讀小鴨的附屬中學.都聽聞這所學校是不反對學生拍拖,更有很多學生拍拖,學校會從旁輔導,今次真係親歷其境.我有三位女同事都是這所中學畢業,三位已結婚,而對象都是中學時拍拖那位,難道是拍拖聖地乎 .....我有同學在中學做輔導主任,佢話中學生拍拖係一定有,但學校及兩家人一定要"知"和多多溝通,如轉了地下情就大件事,小則攪出"小"命,大則攪出"大"命

羊毛底衫,羽絨..
>這兩樣佢一定唔肯帶 帶頸巾及冷背心都應頂得住啲
21個女仔安排在同一間房都應好溫暖的.啲老師醒就唔好住在佢哋隔離,一定嘈到拆天

大山原來今天去星光大道呀....聽媽咪講去starbuck個位啲遊客最願意答

原文章由 alicetong 於 07-12-5 09:27 發表
homama
我記得舊年妳中鴨又係去6年級福音營..那兩天凍到呀
真令媽媽擔心了...今次有備而戰..甚麼羊毛底衫,羽絨..
通通都給小鴨帶去吧

...

這兩天啲老細們去了北京,可以蛇上來傾傾 舒下壓

與格格一樣,但係上一層咁....

原文章由 2bzmummy 於 07-12-5 10:31 發表
Homama

可以透露您公司做那一個行業嗎 ?

我昨晚有睇,都睇到眼濕濕 好想大鴨去.但大鴨好似有啲抗拒

原文章由 布甸仔媽媽 於 07-12-5 10:57 發表
http://www.hkblog.com.hk/index.php/4345/viewspace-16286 - 少年夢

等神仔去接觸下先

好似有成幾千人,國家級動物園---好難識晒
唔同格格咁,個個都識晒....

咁你哋呢做邊行呀....

原文章由 2bzmummy 於 07-12-5 11:39 發表
我明喇,今年去旅行有一個團友應該係您同事 .... 不過可能部門唔同 ....

各位唔好咁謙呀....我職位低微連薯仔都唔配係....只係返工就腳又無本事轉工.
同房同事就一位年過半百未婚,另一位就離婚,可以想像個景況如何 .....都唔好過格格好多....做得一日得一日 偷偷上來傾下計減下壓

原文章由 sorlo 於 07-12-5 11:57 發表

我咪就係響豆泥公司做囉

下午大老細電郵不斷 看來今日要開OT囉....但唔想留在office呀.都係到今晚一邊看Mr. Monk一邊做嘢好.先番屋企,免小鴨同中鴨講唔停,中鴨能力不高下星期又要考試.

希望老細明天下午才出現,等我清晒佢啲job才好返office呀!!

拜拜各位!!
‹ 上一主題|下一主題