用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有仔女入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾吓 ...
樓主: gloriap
go

有仔女入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾吓 [複製鏈接]

Re: 有仔女2004年9月入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾

vksophie 寫道:
HoWangMami,

咁妳都好忍得口wo!我幾乎每日都要飲凍野(除左病果2日)~
本來昨日想去吉之島買 d BB野,但係見倒咁鬼熱都係唔好去 lu~

我冇飲凍檸茶,但係我食雪條呢!

我唔記得上年要唔要,第一日返學要唔要帶書包?

哦!要帶書包!記得記得先!

校褸掉落洗衣洗會唔會變形?

係屯門市廣場一樓,G2000對面個車仔檔,做到9/7,如要做貼紙就要早D啦!

Re: 有仔女入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾吓

WA...多左好多新同學仔喎,歡迎歡迎!!
今年有成4班K1咁多,知唔知出年會有幾多班呀?因我有朋友想報,睇機會大唔大呀!

Re: 有仔女2004年9月入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾�

GLORIA
今日老師留你做咩呀?下午要返工,想講多一陣都唔得!

A8
咁A班個梁老師又如何呀?

Re: 有仔女2004年9月入讀天水圍天主教聖葉理諾家長倾�

A8.akina 寫道:
   Very Good

咁就好LOR,我個仔超麻煩,如果老師冇咩耐性實比佢激屎!

GLORIA
咁你今年個班主任都好好喎,返左一日都已經好有交帶!
咁你快D生多個,等琪琪可以做大家姐啦!

gloriap 寫道:
[quote]
gloriap

我囡幅相都係影得好肉酸呀!無上年果張咁靚.....尤其係 d 色水~

佢都冇話影相!我知的話我幫女帶頭箍或紮孖辮啦 :-| [/quote]

係LOR,佢都冇通知會影相,不過好彩,今次返而我仔張相好睇D喎!

WELL-BEING
成日都會有咁事情發生,我仔昨天都多左本書,有次仲多左本手冊TIM!

well_being 寫道:
最慘就係唔係我帶我個仔返學同放學, 係我99帶, 佢又唔理唔問老師喎, 我琴晚放工返到屋企檢查我個仔書包先知道. 希望K1D家長可以多D報料話比我知有咩事發生.

我都好明白,因為我都係工人帶返同放學,有好多野自己都係要返到屋企檢查佢書包先知,好彩上BK識到其他MAMI,有時問下佢地咁先知多D!
佢地係學校真係咩都可以發生,我仔上年試過著錯鞋返屋企都有,所以小朋友所有物品記得一定要寫名!

尋日有無派活動冊呀 我見有 d 同學仔拎住本野o係手....

有呀,要黎放工課紙,唔駛帶返學校!

梁老師昨日打比我問我仔係屋企係點?因為佢發覺我仔小肌肉有時控制唔多好,比同齡小朋友差D!所以想知多D佢情況,同埋前日佢係學校食左個腸仔飽就嘔,放學時仲0訓左,怕佢唔舒服,所以同我講聲!
所以我話佢知佢果時評估話佢語言發展比較慢,但返學後已經好好多,同佢D專注力比較差,同鐘意走來走去,坐唔定!梁老師話佢講野就唔覺有問題,認知都好好,不過就真係坐唔定,不過佢話佢對佢都會有要求,唔比佢行來行去,佢都肯坐,都聽講,不過就唔鐘意望人講野!我都話係,所以同佢講野真係要講多幾次同提佢要望人講!梁老師話佢會配合番我同我教法,咁可以家校合作,對小朋友好D,所以我覺得梁老師真係幾好,好有責任心!

[quote]
HoWangMami 寫道:
梁老師話佢會配合番我同我教法,咁可以家校合作,對小朋友好D,所以我覺得梁老師真係幾好,好有責任心!

我都覺得佢幾好,因為我個女係好粗魯,估唔到上佢堂都幾安靜,佢重話老師文靜,佢又要文靜喎    [/quote]

咁梁老師教我地班咩架?

梁老師係我地2a班主任  

我當然知佢係班主任啦,我意思係佢有冇教課,如英文呀,宗教呀咁!

a8
thank you!!

你地會唔會去旅行呀?我會同仔去呀!

wendyme,阿靚媽
welcome!!
上黎報多d料啦!因為我都係在職mami,所以想知多d學校!

wendyme
我聽人講天天自從校長轉左後冇以前咁好喎,係唔係呢?

Diane俊俊媽 寫道:
[size=medium]阿靚媽
你又唔駛咁偏激呀!
比D信心DMiss啦!你咁講會趕走DMiss桇, Miss 上黎睇都係出自關心啫!好過不聞不問, 相信好多家長同意.    

[size=large]比D心機呀老師       

AGREE!!     

[quote]
HoWangMami 寫道:
a8
thank you!!

你地會唔會去旅行呀?我會同仔去呀!

唉...........都唔知去唔去好,去又唔底,2個人共$170元又冇野食,因為3年前去過(大女果時)係包食午餐,所以覺得唔底,又因為大女又要番小一,放學又要劃畫,真係唔知點好,煩煩煩,唔去又好似對細個唔公平,都係問下細女佢話事啦

我之前去過一次,但果時個仔好細應無記憶,所以會想同佢去多一次LOR!
都少少貴,但諗下如自己去車錢都要差不多,就是但啦,而且我老公放閒日,所以我地好少一齊可以同個仔去街,當今次同佢去下等佢開心下LOR!

GLORIAP
應唔得啦,因為果日老細返左大陸,所以我要留守公司呀!

屎啦,果日我工人同我講要帶盒,我問佢要咩盒,佢話是但,跟住都唔記得,今朝我工人放左個百力滋盒比佢,我仲問佢仲咩要帶TIM,個盒咁平,唔知做唔做到燈籠呢!
‹ 上一主題|下一主題