用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 TTCA 收offer
發新帖回覆
樓主: johnnycheung791
go

TTCA 收offer   [複製鏈接]

10090 發表於 24-3-2 11:16
基崇真係癲,人地學校sell學生讀完之後考得好,佢sell學生入讀之前考得好,咁即係曲線話自己教得差、負增值 ...

其实我一直都覺得佢埋個pitch有d特別, 但又想唔出問题係乜...
比你一言驚醒, 又係禾!

Celia0001 發表於 24-3-4 11:04
回覆 kristie731 的帖子

請問你知唔知DSE 成績如何?
睇2025/26既DSE先有意議. 过去幾几收九成以上B1生, 其实比好多B1官津都好, 所以, 估计最少也應有
- 3322 > 85%
- 5+ > 20%
- 3大率 > 30%

Celia0001 發表於 24-3-4 11:04
回覆 kristie731 的帖子

請問你知唔知DSE 成績如何?

睇2025/26既DSE先有意議. 过去幾年收九成以上B1生, 其实比好多B1官津都好, 所以, 估计最少也應有
- 3322 > 85%
- 5+ > 20%
- 3大率 > 30%

heidya    發表於 24-3-4 14:18

10090 發表於 24-3-4 14:24
你太保守了,我估3322有99%的,張校長咁勁,港大同學會書院唔係佢對手呀
...
哩個係底线, 相會只会更高, 否則就負增值了.
當然好似港同咁就重好啦, 又龍直, 又有狀元, 又只考DSE, 新校之中边個比得上, 不过TTCA 有95% B1生, 應唔会差过港同多少.

回覆樓主:

要成功唔可能只靠一個人,大家唔好只稱讚校長一個,相信老師們的付出絕對唔會比校長少(如果后成功的話)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊