用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 其實有更好OFFER就唔好再去見中學,讓返個位比未有OFFER ...
樓主: kikicookie
go

其實有更好OFFER就唔好再去見中學,讓返個位比未有OFFER   [複製鏈接]

ar_mak 發表於 18-3-8 16:51
我醒目啦,點完火即閃啦!
咁敏感題目, 你都敢講...

我就不碰为妙, 是但企一邊, 都會有一半人幫你, 一半人插你, 真係制度上的確有乜安排, 都要接埋. 都係你聰明d, "點完火即閃啦!"

kkhon    發表於 18-3-9 08:18

放工返泥悶悶地上嚟睇下, 又爆曬, 真犀利...

以前睇post基本上只睇內容, 而唔会睇网友名, 怕见到d 偶像個名, 如hkpapa, 王家爸爸, greenapple呀, 本來对內容不同意, 因为係发自佢地而有所改观, 所以一直只睇內容來回覆. 但呢個post陷阱太多, 沒法唔小心d...

把未睇的数十个post看完, 再回看之前d对話, 本想是保正冇理解錯才分享, 点知发现了一位高人, 特徵

- 回覆內容很短, 绝冇千字文
- 回覆大多数都係把上手意思变回问題再反问对方, 如點樣可以知道乜乜? 咁你清楚佢地乜乜? 你認為我乜乜, ...?
- 再加一两句感角形句子便完結.

聪明在於, 高人佢只係不段反问, 接波果位就变成被动要不段defence. 被问到好似同老板解畫咁...
勁!!!

特然令我想起大学时一个同学, 很怕和这人一组, 因为他常常点出我们錯处, 后来给一位師兄, 一語道破. "佢梗係啱㗎, 乜嘢都唔做, 淨係喺度搵人哋嘅錯處.."

小時了了    發表於 18-3-9 08:35
b3410    發表於 18-3-9 08:35
‹ 上一主題|下一主題