用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 會讀2010 K1報到區
樓主: lenny1130
go

會讀2010 K1報到區 [複製鏈接]

hello. my son is big boy 0407 and accepted PM session and I also paid the deposit for seat reservation.
St. Cat is on waiting
KV is rejected. (Its my 1st choice, my daughter graduated from this KG)
熙恩媽咪

回覆 2# lenny1130 的文章

lenny1130
講真, 當日小兒面見時間為4:15pm, 狀態唔係好好, 加上有些感冒. 只做到老師要求的一部份而已. 我當時心諗都是FAIL
但st. cat, 佢IN 得好好, 是佢IN得最好的一間, 整個面見流程佢都好合作, 好乖, 但都係WAITING.
我有個朋友佢大女上年係ST. CAT 畢業, 入佐協恩. 佢細女0307 IN 得好好, 兩間都係WAITING... 唔知點解....
依家尚有2間要IN, 除非ST CAT 或KV 收, 不然, 首選都係SN.
熙恩媽咪

My daughter is in Primary 2 now.
我朋友個細女依家係SN 讀緊U1, 佢話 SN比KM 好 (佢大女係KM 畢業).
KV 真係TRAIN 得的小朋友好自律做功課. 我女到依家都唔使我催佢做功課. 每次都係做完功課等我放工回去CHECK 就得啦! 慳佐我唔少時間同氣力.
熙恩媽咪

回覆 1# agugi 的文章

agugi
my daughter was in 1A, 2B, 3A in Dorset Crescent campus.
My son is offered in PM session. Due to there are a lot extra activities for my daughter after school. I want write a letter to SN change PM to AM session.

熙恩媽咪

回覆 1# lenny1130 的文章

我朋友個大女依家係國際學校讀P2. 有次我回個女學校做家長義工, 途中撞到佢, 只是問佢依家細女係邊間KG讀, 佢話SN. 我就話我個仔被SN 收了下年讀K1. 問佢SN好唔好, 佢說總體來說比KM好. 我冇問佢KM有什麼唔好的地方...
熙恩媽咪
‹ 上一主題|下一主題