用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 天水圍Band 3
go

天水圍Band 3 [複製鏈接]

乙一鄧兆棠可以接受嗎培聖,郭一葦或西門英才會比方好

回覆 三多 的帖子

天水圍嘅band3,好多都差強人意的。鄧兆棠屬於次熱band2,天水圍大多數b2會放天官,張煊昌,十八鄉個啲先。樓主肯放手一搏係有機會執到雞,不過好微。怎樣也好,方潤華校風實在欠理想。

屯門區既b2c/3中學,樓主有留意?呂明才,何福堂,平安福音亦是可以選擇的

三多 發表於 21-4-19 19:55
本身鄧中就有聯繫小學,除非佢有可能是band2尾,大抽獎抽到,咁就有可能,如果b3真係沒可能,元朗本身band ...
多謝你提醒,差啲唔記得咗有聯繫小學。咁的而且確係搏唔過。不如趁呢幾日有時間留意多啲屯門區b2下游或b3既學校,雖然返學會辛苦同埋遠,總好過係元朗/天水圍讀有機會學壞。
屯門我會推薦呂明才,朋友個女喺嗰度畢業,而家讀緊副學士,口碑唔錯的。而且交通都方便,喺正西鐵站附近。附近一間何福堂都可以。
遠少少就平安福音,不過此校而家已經升左band2,要顧慮程度嘅問題。
如果願意搏,仲有一間宣道可以的,不過好似係band2b的,風險似乎比乙一寫鄧兆棠更大,同埋程度嘅問題

心心媽媽 發表於 21-4-20 12:58
回覆 mini5765 的帖子

屯門唔打算揀喇,主要想揀返天水圍多謝你嘅資訊

明白,天水圍我只建議培聖同郭一葦,其他因為我唔太清楚,而且校風都唔太好,曾聽過郭一葦全級頭三成功轉校到天循
元朗西門英才亦是可以的。
如果疊埋心水要留喺天水圍讀,就建議首三志願培聖同郭一葦
‹ 上一主題|下一主題